fredag, oktober 22, 2010

Barneblad skaper interesse for Jesus i Bolivia

Leser du bibelhistorier for barna dine, eller barnebarna dine? Det er en fantastisk måte å lære dem om Bibelen. Her kan du lese om noen barn som får høre om Gud på denne gode måten:

11 år gamle Frantz Neufeld (bildet) forsøker å holde tårene tilbake når han forteller om bibelhistoriene hans mor forteller ham og hans søsken. Han er eldstemann av i alt seks søsken, som bor sammen med mor og far, Sara og Heinrich Neufeld i en anabaptistisk koloni 30 mil sør for Santa Cruz i Bolivia. Favorittskikkelsen fra Bibelen er for tiden Josef:

"Josef må ha vært veldig ensom. Det jeg liker best med historien er at han kommer tilbake til familien sin og at alt blir bra til slutt."

Hans mor, Sara Neufeld, synes det er flott å lese bibelhistorier for barna:

"Barna elsker å få disse historiene fortalt for seg. Det er så interessant for dem. Noen ganger gråter de, og ber meg lese mer!"

Sara Neufeld forteller at også hennes foreldre leste slike historier for henne, og nå vil hun gi arven videre til sine barn. Historiene henter hun fra "Das Blatt für kinder und Jugend" (Bladet for barn og ungdom), et 32 siders magasin publisert månedlig av Die Mennonittische Post Ministries.

"Jeg har lest hvert eneste nr siden det begynte å komme ut i 1989, da det første nr kom ut."

Bladet kommer ut i 12.000 eksemplarer, hvorav 2.100 blir distribuert i Bolivia.

The Swift Current Colony i Bolivia ble grunnlagt i 1968 av familier fra Swift Colony i Mexico. Den anabaptistiske kolonien har vokst til 20 landsbyer. Kolonistene er etterkommere av pionerer fra Ukraina som først flyttet til Manitoba i Canada på 1870-tallet. De ble medlemmer av Old Colony Mennonite Church, offisielt kjent som Reinlaender Mennoniten Gemeinde.

Ingen kommentarer: