torsdag, november 25, 2010

82 årige Broder Andreas er min helt

82 år gamle broder Andreas (bildet) er min helt! Maken til radikal Jesus-etterfølger skal man lete lenge etter. Siden 1970-tallet har han vært en stor inspirasjonskilde for meg. Det gjelder både det han har skrevet opp gjennom årene, men kanskje aller mest hans tro og overgivelse har vært en stadig utfordring for meg. Baptisten, Broder Andreas, bedre kjent som "Guds smugler", har gjennom eget liv vist at hans liv står til troende!

For noen få uker siden utfordret han 5000 tilhørere i Nederland til å leve radikalt for Jesus!

"Vi må være radikale! Jeg skulle ønske at jeg var enda mer radikale," sa broder Andreas, blant annet i sin tale.

82 åringen har fremdeles drømmer. Til de som lyttet til ham på samlingen for Åpne dører i Nederland sa han:

"Den ene drømmen er at Gud må gi meg nøkler til å forklare for menighetene at vi alle er brødre og søstre. Kristne flyktninger fra Kurdistan, Irak og Syria trenger oss. Reis til dem, send folk til dem! Be for dem og tal deres sak! Den andre drømmen er at kristne over alt skal lære å tyde Islam slik: I sincerely love all muslims! (Jeg elsker oppriktig alle muslimer!) Hvis vi ikke elsker dem, vil vi aldri nå dem. Se ikke på dem som fiender. Hver eneste terrorist er en potensiell Jesus-disippel! Elsker du dem?"

Legen spurte broder Andreas for en tid tilbake: “Ønsker du å dø mens du arbeider? Du arbeider for mye. Tenk på alderen din!” Men Broder Andreas har allerede for lenge siden lagt sitt liv ned for Herren. Han vil alltid være klar for tjeneste. Etter samlingen i Nederland satte han seg på flyet for å reise til et muslimsk land.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tror baptister på helveteslæren?

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Ja,baptister tror på Guds ord som klart og tydelig sier at livet har to utganger: evig liv for de som tar i mot Jesus som sin Frelser og Herre, og evig fortapelse for de som ikke gjør det.

"For så har Gud elsket verden at Han ga Sin Sønn, Den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv." (Joh 3,16)

Anonym sa...

Men hva mening legger baptister i ordet evig fortapt?

Bjørn Olav sa...

En evig straff og adskillelse fra Gud.

Anonym sa...

Finnes det noe nettsted hvor man kan lese hva baptister tror?

Bjørn Olav sa...

På nettsiden til www.baptistenes.info finner du en link.Se menyen til venstre.

Anonym sa...

Det stod at baptistene kan tro hva de selv ønsker, så alle baptistene tror ikke det samme. Men bibelen taler bare om èn tro Efeserne 4:5

Bjørn Olav sa...

Det er for unyansert. Det er visse forskjeller mellom enkelte menigheter, men det finnes mange ting som alle deler troen på. PÅ nettstedet jeg viste til er det nevnt noen av disse helt grunnleggende tingene mht frelse, dåp, menighet, trosfrihet, Bibelsyn etc. Det finnes også baptistmenigheter som har egne trosbekjennelser. Det er henvist til en slik på denne nettsiden, nemlig Den internasjonale baptistkirken i Sandvika. Historisk sett har det vært flere trosbekjennelser som baptister har sluttet seg til. Sørstatsbaptistene i USA er en slik baptistisk bevegelse med en tydelig trosbekjennelse. Det samme vil du finne i Russland og Ukraina.