torsdag, november 25, 2010

David Platt - radikal etterfølger av Jesus som vil lære andre om radikalitet

Jeg har sans for radikalere! Her om dagen gjorde en god venn av meg oppmerksom på en ny - og slikt setter jeg stor pris på. Vi trenger desperat mennesker som tar Jesu ord på ramme alvor - og ikke bare hører, meg gjør etter dem. En slik person er David Platt (bildet). Bare 31 år gammel har han en stor lidenskap: å gjøre disipler! Han vil lære andre hva han selv har lært, og få dem til å dele sin tro med andre. Slik blir det vekst av.

David Platt er velutdannet. Han har en bachelor i kunst, en i journalistikk, en i teologi og en doktorgrad i filosofi. Han er baptist, og har vært studentprest ved New Orleans Baptist Theological Seminary samtidig som han var assisterende professor i apologetikk og prekenlære samme sted. Platt har også vært evangelist i Edgewater Baptist Church i New Orleans.

I dag er han pastor for The Church at Brook Hills. Dette er en menighet som legger sterk vekt på å gjøre disipler, slik Jesus befalte oss i Matt 28,19: "Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler ..."

The Church at Brook Hills gjør dette ved:

* Dele Ordet
* Vise Ordet
* Lære Ordet
* Tjene ved Ordet

David Platt har skrevet en bok om hva det vil si å følge Jesus i dag. Den heter ganske enkelt "Radical". Du finner mer om boken her:

http://www.radicalthebook.com/

Om menigheten finner du opplysninger her:

http://www.brookhills.org/

Her finnes også mye interessant undervisningsstoff.

Ingen kommentarer: