søndag, november 21, 2010

Behovet for den langsomme, daglige lesningen av Guds ord

I dag møter disse ordene fra profeten Jeremia og den hellige Gregorios av Nazianz (ikonet) meg:

"Jeg fant Dine ord, og jeg åt dem. Dine ord ble til fryd og glede for mitt hjerte. For jeg er kalt ved Ditt navn, Herre, hærskarenes Gud." (Jer 15,16)

"For meg er Guds ord blitt som honning; jeg roper ut for kunnskapens skyld, jeg hever stemmen for visdommens skyld."

For egen del legger jeg til dette:

Vi trenger den daglige, langsomme lesningen av Skriftene. Fra den næres troen, gjennom den blir vi kjent med Gud, og under Åndens veiledning avdekkes mysteriet, som er Kristus - Gud kommet i kjød.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du sier at Kristus er Gud kommet i kjødet, og du sier at folk må be til Gud.

Hvorfor skriver du ikke tydelig hvem Gud er, hvet du ikke hvem han er?

Bjørn Olav sa...

Bibelen taler om en treenig Gud: Gud Fader, Gud Sønn og Gud Den Hellige Ånd. Gjennom Den Hellige Skrift åpenbarer Gud seg som Jahve, og Gudsåpenbaringen viser oss ulike navn som alle sier noe om Guds karakter. Vårt Nytestamente forteller oss at Gud ble menneske i Jesus.

Men jeg vet hva du er ute etter, fordi du representerer en tro som ikke er kristen.

Anonym sa...

Hvem av dem skal da folk be til? Og hvordan starter man en slik bønn?

Bjørn Olav sa...

Vi ber til Faderen i Jesu navn. En oldkirkelig formulering sier at kristen bønn er en bønn til Faderen, ved Sønnen, i Ånden.

Vi ser også eksempler på bønn til Jesus, nettopp fordi Jesus er Gud, kommet i kjød. Kirkens første martyr, diakonen Stefanus, ber: "Herre Jesus, ta imot min ånd!" (Apgj 7,59). Og i Åp 22,20: "Amen. Ja, kom, Herre Jesus!"

Anonym sa...

Det er så sant, Bjørn Olav, men så vanskelig å få det til.
Best for meg er sent på kvelden når alle sover og jeg selv er kommet i hvilepuls. Da oppfatter jeg Ordet bedre..., men det blir ikke alltid nok fordypning, desverre.
Hilsen karin

Anonym sa...

Men når jeg kommer til himmelen, da blir jeg lik Jesus Filipperne 3:20,21

Vil det si at jeg også blir Gud da?

Bjørn Olav sa...

Du må nok lese Fil 3,20-21 en gang til, for det står ikke det du påstår at det står i den teksten.

I denne teksten står det at Jesus skal forvandle vår skrøpelige kropp og gjøre den lik kroppen Hans. Det er noe ganske annet enn at vi skal bli Gud. Etter oppstandelsen fikk Kristus sitt herlighetslegeme, Dette kan du lese om i 1.Kor 15,35 flg som handler om de dødes oppstandelse.

Anonym sa...

Jammen ser du ikke det. Du sier Jesus er Gud og at de som kommer til himmelen får en lik kropp som Jesus. Da blir de alle som Gud, det blir fullt av Guder i himmelen, de har like kropper alle sammen.

Bjørn Olav sa...

Det er fortsatt en stor forskjell på Jesus og oss. Vi får del i Hans herlighetslegeme, men vi får ikke del i guddommen. Guds Lam skal æres i all evighet, og Ham alene. Ingen annen tilkommer den ære som tilkommer Ham. Han er den vi skal bøye oss for, vi kommer ikke til å ære mennesker og bøye oss for dem i den evige verden.