lørdag, november 27, 2010

Ukrainsk baptistleder nektes innreisetillatelse til Usbekistan

Generalsekretæren for Den ukrainske baptistunionen, Victor Kulbich (bildet) er nektet innreisetillatelse til Usbekistan.

Situasjonen for landets baptister er svært vanskelig. Bare for noen få dager siden ble en gruppe baptistungdommer som hadde vært på besøk i Kasakhstan, stanset da de passerte en usbekisk grensestasjon. Ungdommene hadde med seg en del kristen litteratur. Alle bøkene ble konfiskert.

Tre av landets registrerte menigheter er også for kort tid siden blitt raidet av politiet. Dette skjer stadig vekk. Både sikkerhetspolitiet og uniformert politi dukker opp under gudstjenestene, for å registrere og sjikanere de som deltar. Mange blir fratatt sine personlige Bibler og sangbøker, og flere har den siste tiden fått store bøter som straff for å ha deltatt på bønnemøter eller gudstjenester. Bøtene er ofte så høye - vi snakker om flere månedslønninger - at de som blir bøtelagt ikke har mulighet til å betale dem. Dermed er fengselsstraff ikke til å unngå. De som har sittet fengslet får vanligvis store problemer med å skaffe seg arbeid etterpå.

Den ukrainske generalsekretæren skulle besøke Usbekistan for å oppmuntre de troende i landet, men får altså ikke innreisetillatelse.

La oss huske våre hardt prøvede trossøsken i forbønn.

Ingen kommentarer: