onsdag, november 10, 2010

Brev fra en døende venn, del 4

Her er fjerde del av Peter Hoovers epost. De av dere som har lest de tre foregående kjenner til at Peter fikk diagnosen hjernesvulst i sommer, samme år som han fylte 50 år, og er døende. Jeg har valgt å oversette denne eposten til norsk, og har bare utelatt noen få ting som er av mer intern art, fordi jeg opplever at innholdet er så relevant for mange av oss. Her ser du Peter - som er forfatter av flere bøker - sitte foran dataskjermen. Det har han ingen mulighet til lenger. Brevet er diktert, og en ny epost jeg fikk i går, viser at det ikke er lenge før Peter heller ikke klarer å formulere seg muntlig. Her er fjerde del:

"Jeg ønsker å forklare en annen ting for dere. Det er hundrevis av eksempler, men jeg velger tre for å illustrere. Jeg har vært veldig imponert av tre menn og de bøkene de har skrevet. Roger Hertzler som skrev om "ikke-opphoping av rikdom", Geoff Thorn, som har skrevet om det enkle liv og askesen og James Landis som har skrevet om jorden og dens nåværende tilstand og bruken av den. Disse tre mennene, sammen med hundrevis av andre, skriver gode ting om det jordiske. Det de skriver er det ikke noe galt med. Det er sant! Men alle tre har det horisontale i sentrum. De er alle opptatt av denne jorda, og dens eksistens, ikke evigheten. Mange, mange mennesker har sanne ting å si om situasjonen her på jorda, men vi trenger å endre fra det horisontale til det vertikale. Vi trenger å fokusere på Kristus.

Apostelen Peter skriver:

"Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor." (2.Pet 3,10-13)

Sammenlignet med evigheten, så er vår kjempende eksistens her nede noen stakkede minutter. Denne jorden skal brenne opp, bli smeltet ned, og skapt på ny. Det vil bli en herlig endring hvor alt vil bli gjenopprettet. Vi trenger å ha fokus på Gud og Jesus Kristus. Det er det eneste som betyr noe."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: