mandag, november 01, 2010

Alt Den Hellige Ånd rører ved fylles med glede

Det er staretsen Serafim av Sarov (bildet) som har sagt at "mennesket lever for å få i eie Den Hellige Ånd".

Denne hellige mannen, som levde i årene 1759-1833, gikk i kloster allerede som 19 åring. I klostret som lå i Sarov i de dype russiske skogene, levde han som en helt vanlig munk de første 16 årene. De neste fasen av hans liv tilbrakte han for det meste i ensomhet i en liten koie inne i disse skogene. Her levde han uten omgang med noe menneske. Først 55 år gammel, åpnet han døra til koia si - og fra da av tok han imot mennesker til sjelesorg og åndelig veiledning fra tidlig morgen til sene kvelden. Noen dager kunne han ta imot flere hundre besøkende.

Følgende historie fortelles om ham:

En dag kom en mann ved navn Nicholas Motovikov til Serafim, for å få hans råd og åndelige veiledning. I forbindelse med dette møtet, hvor Serafim delte av sin åndelige innsikt med ham, fant følgende samtale sted mellom dem:

"Hva føler du?", spurte Serafim.
"En umåtelig følelse av velvære," svarte jeg.
"Men hva slags velvære? På hvilken måte føler du deg vel?"
"Jeg føler en slik ro," svarte jeg, "en slik fred i min sjel at ingen ord kan uttrykke det."
"Dette", sa fader Serafim, er den fred som Herren talte om til sine disipler: Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir (Joh 14,27), den fred som er over all forstand. (Fil 4,7) Hva annet føler du?"
"Undelig glede i hele mitt hjerte."
Og fader Serafim fortsatte: "Når Guds Ånd kommer ned over et menneske og overskygger det med fylden av sitt nærvær , da flyter dette menneskets sjel over med unevnelig glede, for Den Hellige Ånd fyller alt den rører ved med glede."

Bildet viser steinen Serafim av Sarov knelte ved og tilbrakte timer i bønn.

4 kommentarer:

Knut sa...

Vi er vel mange som tror at vi lever i de siste tider med Jesu gjenkomst som et høydepunkt for alle frelste. Hvorfor da alt dette klostersnakket, munker og anabaptisme etc. Hva gjør vi idag for å vinne verden? Vi er en gjeng med "egoister" som kurser oss opp med kristen lederutdannelse, lovsangsskoler etc. uten at et menneske omtrent blir frelst. De fleste som tar lederutdannelse på våre bibelskoler havner i næringslivet viser en undersøkelse(husker ikke helt hvor jeg leste det), det er felles forumer på Facebook, Twitter og andre spalter blandt kristne venner uten at det knapt skrives om hva vi bør gjøre for å vinne verden. Det er viktig med gode ledere, men de må drives fram av DHÅ. Nei, her må noe gjøres, men jeg har ikke svaret. Jeg bare undres.........

Bjørn Olav sa...

Jeg vet ikke hva du gjør, Knut, kanskje du kunne gi oss noen gode råd?

Nå har klosterne vært og er fremdeles et sted hvor mange mennesker kommer til tro. Erfaringen er at mange søkende søker seg dit for å møte mennesker som lever nært Gud,

Anabaptistene er kjent for sin store misjonsvirksomhet.

Anonym sa...

@Knut:
Hva får deg til å tro at vi "lever i de siste tider"?

Bjørn Olav sa...

Bibelens profetier går i oppfyllelse, både mht til Israel og hedningenasjonene. Ikke minst dette at Israel har fått sitt eget land tilbake.