fredag, november 19, 2010

Hvor skal de kristne som blir forfulgt gjøre av seg?

Hvor skal kristne som med fare for sitt eget liv i hjemlandet gjøre av seg, når landene de flykter til vil sende dem tilbake? Det er det store spørsmålet mange kristne som kommer fra land hvor forfølgelsen av de kristne er påtagelig. Slik Seti Zaki Shenouda (bildet) gjør. Sverige vil nå sende den kristne legen tilbake til Egypt. Journalist Anders Gustafsson i Dagen i Sverige skriver om saken på deres nettside i dag.

Seti Zaki Shenouda frykter for sitt eget liv. De kristne i Egypt er under hardt press. Hans navn står på en islamistisk dødsliste. Shenouda har arbeidet for organisasjonenene "Egyptere mot tortur" og "Egyptere mot religiøs diskriminering". Han har skrevet artikler om dette i egyptisk presse. I tillegg er han kristen. Det holder ikke for svenske myndigheter.

Det er nå snart på tide at europeiske myndigheter kommer sammen for å drøfte situasjonen til kristne som blir forfulgt, trakassert og drept i land hvor Islam er herskende styresett. For hva skal kristne gjøre, hvor skal de flyktne når mennesker står dem etter livet? Situasjonen blir mer og mer prekær for tusenvis av mennesker. Den er alvorlig og svært alarmerende allerede, men det ser ut til at europeiske myndigheter - og både Sveriges og Norges regjeringer er tause om dette. Da anabaptistene ble forfulgt måtte de flykte fra land til land. Er dette fremtiden for verdens kristne? Verden - ja Europa - er blitt ett utrygt sted for kristne. Snart blir vi forfulgt alle steder.

La oss huske Shenouda i våre bønner.

Foto: Anders Gustafsson

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=235340

Ingen kommentarer: