onsdag, november 24, 2010

Neville Callam feiret 130 års jubileet til baptistene i Bulgaria - med oppsiktsvekkende tallmateriale

7.-9 oktober kunne generalsekretæren for Baptistenes Verdensallianse, Neville Callam, feire 130 års jubileet for den første baptistforsamlingen i Bulgaria, nærmere bestemt i byen Russe i den nordøstlige delen av landet. Den 10. oktober talte han i Baptistkirken i Bulgarias hovedstad, Sofia.

I sin tale i forbindelse med jubileet kommenterte Callam, "den oppsiktsvekkende historien til baptistene i Bulgaria." Han minnet forsamlingen om pionerer som V.A Pashkov, Martin Heringer og Georgij Chemonev. "Vi takker Gud for deres trofaste vitnesbyrd, til tross for de enorme utfordringene de stod overfor," sa Callem i sin tale. Han kunne også fortelle litt om situasjonen til baptistene verden over:

"Mellom 1985-2009 har antallet medlemskirker tilsluttet Baptistenes Verdensallianse vokst bemerkelsesverdig. Afrikanske baptister har i denne perioden vokst fra 1,3 millioner til 7,6 millioner. Asia har opplevd en vekst i antall baptister fra 1,8 til 5,4 millioner, og i Sør-Amerika teller nå baptistene 1,7 millioner. I 1985 var tallet 677.000."

Neville Callam understreket at denne veksten ikke har skjedd tilfeldig:

"Mange baptister har forlatt sine hjem og reist til fremmede land for å forkynne evangeliet. Foreksepel er det 650 koreanske baptistmisjonærer som har sin tjeneste i 47 land, og det finnes 563 baptistmisjonærer fra Brasil som har sin tjeneste i 65 land. Baptister fra Sør-Afrika tjener som misjonærer i Zambia, Zimbabwe, Moambique, Botswana, Swaziland og Malawi", kunne Callam fortelle og la til:

"Flere av disse lever under krevende kår hvor de opplever forfølgelse, men deres kostelige tjeneste tjener menneskeheten til Guds ære."

Neville Callam besøkte også Østerrike og Spania i oktober.

Billedtekst: Teodor Oprenov, Neville Callam, og Tony Peck står utenfor Baptistkirken i Russe i Bulgaria. I årene 1973-1991 var denne bygningen konfiskert av de bulgarske kommunistmyndighetene som brukte lokalet til en klubb for ateister. Nå forkynnes Guds ord klart og rent i dette huset!

Ingen kommentarer: