tirsdag, november 02, 2010

Desperat behov for hjelp til syklonrammede i Burma

Det du er i ferd med å lese har ikke preget nyhetsbildet i norske medier. Syklonen som rammet Burma nylig er knapt nok nevnt. Vår kontakt i landet, baptistpastor Thaung Ngaih Lian, skriver i en epost jeg mottok i dag tidlig:

"Myanmar (Burma) er et av de mest ensomme og isolerte land i verden. Nylig ble den vestlige delen av landet rammet svært hardt av en syklon. Syklonen Giri var faktisk kraftigere enn syklonen Nagris som slo inn over Myanmars kyster og drepte tusenvis i 2008. I Kyaukphyu ligger mesteparten av byen 1,2 meter under vann. 70 prosent av byen er fullstendig ødelagt, nesten hvert eneste tre er falt ned og all infrastruktur vasket vekk. I landsbyen Maung Shane, hvor en av våre forkynnere har startet et helt nytt menighetsarbeid, er 200 hjem fullstendig rasert av syklonen."

Pastor Thaung Ngaih Lian har selv tatt seg inn i dette området og sett ødeleggelsene med egne øyne. Baptistmenigheten han er leder for har med de små midlene de har satt igang et hjelpearbeid for å gi livsviktig hjelp i form av rent vann, ulltepper og mat til de trengende.

"Det er et desperat behov for hjelp. Vi trenger rent vann, mat, klær, og husly. Landsbyen Maung Shane er nok den som er aller hardest rammet. Her er absolutt alt ødelagt," forteller pastor Lian.

Vi ser oss nå om etter muligheter for å kunne sende penger til våre trossøsken, slik at de kan hjelpe i et område av Myanmar (Burma) som er veldig lite tilgjengelig for andre enn burmeserne selv. Når vi vet noe mer kommer vi tilbake til dette, slik at eventuelle givere kan gi det de har mulighet til.

I mellomtiden må vi be! Be for Burma! For landet, folket, for vekkelse.

På bildet ser vi medlemmer av baptistmenigheten bringe nødhjelp til de trengende.

Ingen kommentarer: