søndag, november 14, 2010

Vi lever unormale kristenliv fordi vi ikke blir forfulgt

Situasjonen for de kristne i Norge er unormal! Normal kristen tro innebærer nemlig forfølgelse! I 2.Tim 3,12 kan vi lese: "Og alle som vi leve gudfryktig i Kristus Jesus, SKAL BLI FORFULGT." Når vi ikke blir forfulgt for vår tro, er det da fordi vi ikke lever gudfryktig?

Jeg lar spørsmålet stå åpent. Jesus sier:

"Ve dere når alle mennesker taler vel om dere, for slik gjorde deres fedre med de falske profetene." (Luk 6,26)

Det er noe å tenke på. Normalt kristent liv innebærer forfølgelse. Vi skal ikke lese lenge i Apostlenes gjerninger for å se det. Og forfølgelse innebærer kirkevekst, det lærer vi også i Apostlenes gjerninger, og det viser også samtidige eksempler oss, som f.eks Kina. Etter at diakonen Stefanus blir Kirkens første martyr leser vi:

"Og på den tiden oppstod en stor forfølgelse mot menigheten som var i Jerusalem. Og alle sammen, bortsett fra apostlene, ble spredt utover områdene Judea og Samaria" (Apgj 8,1)

I Samaria bryter vekkelsen løs: "Og i de folkeskarene aktet enhver på det som ble talt av Filip." (v.6) Under vekkelsen i Samaria blir et stort antall mennesker frelst, og helbredet. Det er interessant å merke seg at det skulle til en forfølgelse for at menigheten i Jerusalem skulle bevege seg ut av byen, og nå de omkringliggende områdene. Jesus hadde jo sagt til dem: "Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være vitner om Meg i Jerusalem, og i hele Judea og Samaria, og helt til jordens ende." (Apgj 1,8) Av en eller annen grunn kom ikke menighetens seg ut av Jerusalem. Jerusalem ble menighetens komfortsone, og det måtte en forfølgelse til før nye områder ble nådd med evangeliet om Guds rike.

Trenger vi å rystes ut av vår komfortsone? Har vi det for bra?

Kristne rundt oss har det ikke så bra. Konservative beregninger viser at 200 millioner mennesker i verden i dag. De blir bortført, fengslet, mishandlet, voldtatt, drept. Hva gjør det med oss? Hvor ofte ber du for den forfulgte kirke? Daglig?

I Hebr 13,3 står det:

"Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjaldt deres egen kropp."

Denne søndagen er viet den forfulgte kirke. Om du ikke har bedt for den før, så begynn i dag. Du kan finne bakgrunnsinformasjon for å kunne be konkret og målrettet her:

http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com

Er du på Facebook, finner du oss også der under Matyrkirkensvenner.

Her finner du mer informasjon:

http://www.opendoors.no/

http://www.nmio.no/modules/news/

Ingen kommentarer: