tirsdag, desember 04, 2012

Hvordan Guds engler passet på bilen vår

Jeg er sikker at de englene som Herren har gitt befaling om å passe på oss, har det travelt!

Og det ikke bare ved èn anledning. Vi har opplevd deres inngripen flere ganger.

Her om dagen oppdaget jeg en ulyd i bilen. Ved nærmere undersøkelse skulle det vise seg å være en lekkasje fra en dyse. Bilen ble satt inn på verksted, og vel hjemkommet med leiebil, ringer verksmesteren. De hadde funnet mer. Det skulle vise seg at det også var problemer med et par hjuloppheng. Godt å få reparert det også, mente verksmesteren, for det kunne ha ført til en alvorlig ulykke. Ikke forstod han at vi kunne ha kjørt med dette. Men det har vi. Bilen vår ruller nok mer enn mange andres på grunn av tjenesten i Guds rike. Og det er ikke første gangen at slikt skjer. Med en annen bil var flere slanger i motoren gjennomtrukket av bensin, og de lakk. En liten gnist, og vi kunne ha vært himmelborgere før vi hadde tenkt det. Og det er mange flere historier med biler vi har hatt, men jeg skal ikke trette leseren med flere.

Nå kjenner vi bare på en djup takknemlighet for Guds beskyttelse.

10.000 i verkstedregning derimot hadde vi ikke regnet med før jul. Hvordan det skal la seg gjøre å betale den på vår lave innkomst er en annen sak. Men det vet også Gud! Når Hans engler har passet på oss så det ikke skjedde en ulykke med oss, så har han nok også en utvei for oss slik at vi får betalt det vi skylder til jul.

Be gjerne for oss. Vi er avhengige av denne bilen, blant annet for å komme oss til og fra bønnekapellet vårt. Og be om at Gud fortsetter å beskytte oss på vår vandring her nede.

Ingen kommentarer: