mandag, desember 17, 2012

Stor vekkelse i Nepal - fra 29 til en million kristne

Dagens bloggbilde er tatt for tre år siden, i julen 2009. Det kunne ha vært tatt i dag. Pastor Narkaij Gurung (til høyre), og pastor Krishna Baniya har nettopp døpt Sher Bahadur Gurung i elva Kali Khola i Pokhara i Nepal.

Sher Bahadur Gurung er en frukt av den store vekkelsen som pågår i kongedømmet Nepal.

For snart 60 år siden ble den første kristne menigheten plantet i Nepal. Da hadde den 29 medlemmer. I dag finnes et en million kristne i Nepal, et land som er blant de aller fattigste i verden.  I følge internasjonal statistikk er forholdene for kvinner dårligst av alle land i Sør-Asia.

Ropt til fjellene 
Gjennom årenes løp er det nok mange nepalesere som har skuet opp mot de majestetiske Himalaya-fjellet og ropt: 'Hvor skal min hjelp komme fra?' Nå har de funnet den i møte med den levende Frelseren, Jesus.

Flesteparten av de som kommer til tro på Jesus i dag er hinduer. Veksten i de kristne forsamlingene er så stor at den nå påkaller seg myndighetens oppmerksomhet. Landet har nesten 29 millioner innbyggere.

Vekkelsen begynte rundt 1990, i en tid hvor proselytisering var forbudt, og mange kristne ble forfulgt. Nepali Times omtaler vekkelsen i et stort oppslag på selveste julaften i 2010.

Mange opplever overgangen til kristen tro som en svært radikal omveltning i deres liv. Lytter man til vitnesbyrdene fra de som har tatt imot Jesus som sin personlige Frelser og Herre, så gjentas ofte dette: 'Jeg gikk fra mørke til lys!'

Stor motstand
Vekkelsen møter motstand. De som blir kristne får ikke bare problemer med sin nærmeste familie, men de møter også stor motstand fra maoister og hindu ekstremister.

La oss huske dem i våre forbønner.

Foto: The Nepali Times.

Ingen kommentarer: