torsdag, september 02, 2021

Kristne afghanere i konvoi til Pakistan


Afghanistan (Mission News Network) - En konvoi på over 100 kristne, inkludert over 15 familier, vil forlate Afghanistan og skape et nytt liv i Pakistan.

Bruce Allen fra Forgotten Missionaries International (FMI) sier at Pakistan ikke er et gjestfritt land for kristne. Men Afghanistan har blitt så mye verre med Taliban som leder. "Ledere for husmenigheter kjent for FMI i landet har allerede mottatt trusselbrev fra Taliban, som advarer dem om at terroristene vet hvor de er og hva de gjør. De er på listen. "

I tillegg til forfølgelse, møter afghanske kristne også økonomiske problemer forårsaket av Talibans styre. Kostnaden for mat har steget sterkt, det samme har kostnaden for klær. Allen sier, "Taliban -myndighetene sier:" Kvinner, det er ikke tilstrekkelig at du bærer et skjerf eller et slør. Du må nå ha full burka. ’Vel, mange kvinner i Afghanistan har ikke full burka, så folk strever for å kjøpe nye klær.”

Konvoien ledes av en pastor som betjener 10 huskirker rundt om i landet. Allen sier, "Javid var en islamsk seminarist. Han studerte for å være den store fisken i islam, at han kunne utstede fatwas mot mennesker og slike ting. Og mens han studerte på dette sporet på universitetet, ble livet hans snudd da en av våre FMI -partnere delte evangeliet med ham for noen år tilbake. ”

Etter at gruppen har bosatt seg i Pakistan, vil Javid imidlertid returnere til Afghanistan for å fortsette å betjene huskirkene sine.

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: