søndag, september 05, 2021

SISTE: Steinbrudd knyttes til Det andre tempel avdekket i Jerusalem


Arkeologer sier funn gir "klar demonstrasjon" av forskjellige faser av steinforberedelse, og kan hjelpe dem med å gjenskape og teste gamle metoder beskrevet i bibelske kilder.

Det er The Times of Israel som skiver dette søndag ettermiddag. Dette er med på å bekrefte >Bibelens troverdighet.

Arkeologer som jobber i Jerusalem har oppdaget et 2000 år gammelt steinbrudd, sammen med en rekke massive byggesteiner i forskjellige stadier av forbyggingsprosessen, kunngjorde Israels antikvitetsmyndighet søndag.

Det store steinbruddet som ble oppdaget i den moderne industriparken Har Hotzvim, som betyr "steinbruddshøyde", stammer sannsynligvis fra det første århundre fvt og ville ha vært aktivt rundt det andre tempelet i Jerusalem, sier arkeologer, i følge The Times of Israel.

"De store byggeprosjektene i det gamle Jerusalem, for eksempel Tempelhøyden, krevde en stor mengde bygningsmaterialer og evnen til å organisere og koordinere steinbrudd og transport av tusenvis av byggesteiner til den gamle byen," sa Moran Hagbi, utgravningens direktør på vegne av Israel Antiquities Authority.

Det delvis utgravde steinbruddet dekker omtrent 600 kvadratmeter, men arkeologer sier at det kan være minst to eller tre ganger så stort. De massive byggesteinene som er trukket ut av det, måler 1,5 x 2 meter og gir "en klar demonstrasjon av alle fasene i steinbrudd og steinforberedelse," sa IAA i en uttalelse.

"Vi avdekket store, firkantede steinblokker som skulle løsnes fra grunnfjellet, før vi lastet dem og transporterte dem til den gamle byen," sa Hagbi og la til at steinbruddet "gir en gylden mulighet; fordi noen av steinene ble igjen på stedet på denne måten, kan vi kopiere eldgamle teknologier og eksperimentere med dem for å gjenskape prosessene der byggesteinene ble brutt. "

Arkeologer og konservatorer planlegger nå å prøve å gjenskape de gamle metodene som ble brukt for å løsne steinblokkene, samt for å teste effektiviteten av metoder beskrevet i bibelske kilder, sa IAA.

Israels antikvitetsmyndighets generaldirektør Eli Escosido sa: “På en symbolsk måte gir Jerusalems nåværende utviklingsboom oss en mulighet til å utgrave og forske på de store byggeprosjektene i Jerusalem i antikken. Før et utviklingsprosjekt begynner i Jerusalem, blir våre arkeologer oppfordret til å grave ut og undersøke alle gamle funn, av hensyn til fremtidige generasjoner. ”

Billedtekst: Det nyoppdagede steinbruddet i Jerusalem. Foto: (Shai Halevi, Israel Antiquities Authority)

Ingen kommentarer: