onsdag, september 15, 2021

I dag feirer jødene Yom Kippur - den store forsoningsdagen


Yom Kippur- betyr bokstavelig talt "dagen for dekning".

I Det gamle testamente ville ypperstepresten ofre et sonende blodoffer som skulle dekke Israels synd for det året. Men det var den gang- og dette er nå.

Gjennom Jesus har vi en ny og bedre pakt basert på bedre løfter. Jesus tjente ikke bare som vår yppersteprest, men var også soningsoffer som ofret sitt eget blod som ikke bare dekket Israels synd i et år - men for alltid slettet verdens synder- fortid, nåtid og fremtid. Wow! 

Dette er grunnen til at de kaller det "gode nyheter" eller evangeliet.

Da synden kom mellom oss og Gud tilbake i Eden- var vår Abbas kjærlighet til oss så sjalu at det ikke var noen måte at han skulle la synden skille oss. Så sendte han Yeshua Jesus for å være det perfekte en gang for alle sonende offer.

Nå har separasjonssløret blitt revet og døren er vidt åpen. Ingenting kan skille oss fra Hans kjærlighet - unntatt oss. Han har ikke bare gitt oss total tilgang, slik at vi frimodig kan komme til Hans trone, men også gitt oss vår frie vilje til å velge Ham- for det er da det er sant.

Så la oss ta imot ham og gå tilbake til ham- for kanskje første gang- eller på nytt i våre hjerter i dag! Det er Hans kjærlighet som får våre hjerter til å vende tilbake til Ham.

"For DETTE er kjærlighet- ikke at vi elsket Gud- men at han elsket oss og sendte sin sønn for å være soningsoffer for våre synder." 1.Johannes 4:10

I hans hvile,

Christine Vales/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen

Ingen kommentarer: