lørdag, juli 01, 2023

Kjennetegn på endetidens Antikrist, del 3

2. Antikrist vil komme i Kristi navn

I sin mektige eskatologiske tale, slik den er gjengitt i  de synoptiske evangeliene: Matt 24, Mark 13 og Luk 21, advarer Jesus sine disipler at de mange som vil komme og representere religiøs forførelse i endens tid, vil komme i navnet til Jesus Kristus. Ikke slik å forstå at de sier at de er Jesus, for det ville være lett å avsløre, mens deres tale vil forveksling ligne det Jesus har sagt. Dermed vil de være i stand til å forføre: "Jesus svarte og sa til dem: Se til at ingn fører dere vill! For mange skal komme i mitt navn og si: Jeg er Messias! Og de skal føre mange vill." (Matt 24,4-5)

Disse falske profetene vant  tidlig frem i de  første kristne forsamlingene! Apostelen Johannes var selv vitne til denne forvregningen av sann kristen tro, denne smarte etterligningen av Bibelen, selv i det første århundre: "Mine barn, det er den siste time. Og likesom dere har hørt at Antikrist komme, så er det alt nå stått frem mange antikrister. Av dette vet vi at det er den siste time." (1.Joh 2,18) 

En slik forvrengning og etterligning av Guds ord i det 21 århundre er dette utsagnet: 'Størst av alt er kjærligheten!' Mange går rundt og tror at dette er et bibelvers, men det er det ikke. I Kor 13,13 hvor disse ordene er hentet fra, heter det: "Men nå blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst BLANT DEM er kjærligheten." Guds kjærlighet kan ikke løsrives fra den overleverte apostoliske troen, ei heller fra håpet, som er knyttet til Jesu gjenkomst. 'Størst av alt er kjærligheten' er etterligningen av den kristne troen, og hører med til vår tids antikristelige forførelse. Det høres så rett og bibelsk ut, men kjærligheten er ikke frikoblet fra sannheten, nei, "den gleder seg ved sannhet", jffr 1.Kor 13,6.

Antikrists ånd er å etterligne Kristus, og på en falsk måte bruke navnet Jesus.

Mange forstår ikke at ordet 'antkrist' representerer mer enn personen som bærer dette navnet. Det representerer også et trossystem som fremstår so kristent, men som er rake motsetningen til sann kristen ro. Paulus skriver om disse som "forkynner en annen Jesus", og som brakte med seg "et annet evangelium", jfr 2.Kor 11,4.

"Et annet evangelium" har i praksis levd side-om-side med det overleverte og apostoliske evangeliet helt siden De tolv apostlene. Mange antikrister har stått frem, men en dag skal alt dette kuminere ved at selveste Antikrist entrer scenen. Da vil forførelsen og samtidig forfølgelsen av de sanne troende øke i intensitet.Villdyrets tid kommer, og i Åpenbaringen ser vi de sterke kontrastene mellom lys og mørke, mellom Dyret og Lammet. 

Bibelen er konsistent når den bruker Løven og Lammet som symboler på Kristus, mens den bruker dragen, slangen som et symbol på djevelen. Den falske profeten som også Antikrist kalles, vil se ut som et lam. Han vil fremstå som snill og medfølende, og vil nok til og med mest sannsynlig undervise fra Bibelen.

fortsettes

Ingen kommentarer: