søndag, juli 30, 2023

Viktig bønneoppdrag: Nå er det strategisk viktig å be for 'Suwalki-korridoren'


Som forbedere bør vi merke oss navnet 'Suwalki-korridoren' og begynne å be strategisk og konkret for dette landområdet i tiden fremover. 'Suwalki-korridoren' kan komme til å spille en avgjørende rolle i den videre utviklingen av kigen mellom Russland og Ukraina. Derfor er det så avgjørende viktig at vi dekker dette området i bønn, og ber om Guds vern og beskyttelse for de landområdene som er berørt av Suwalki-korridoren.

Suwalki-korridoren er oppkalt etter den polske grensebyen med samme navn. Et vakkert, buktende, skogkledd og tidvis forblåst landskap. Det er grenseområdet mellom Polen og Litauen. Nærheten til både Russland og Hviterussland (Belarus) gjør at folk her bærer på en frykt. Frykten er blitt aktualisert etter at den beryktede Wagner-gruppen fikk opphold i Relarus, og at minst 100 av disse elitesoldatene skal ha flyttet til utkanten av byen Grodno, som ligger nordvest i Belarus, nær grensen til Polen og Litauen. Landområdet som utgjør Suwalki-korridoren er av flere blitt omtalt som NATOs svakeste punkt.  Nå frykter Polens statsminister for at disse russiske leiesoldatene  kan infiltrere Polens grenser forkledd som migranter. Byen Grodno befinner seg nemlig rett ved Suwalki-korridoren. 

Polens statsminister frykter for at Wagner-soldater kan kle seg ut som grensevakter, og dermed hjelpe ulovvlige migranter med å krysse grensen, med det mål å destabilisere Polen. 

Dette er opplysninger statsminister Morawiechi haar kommet med til  BBC. 

I et intervju med med VG sier lederen for den belarusiske demokratibevegelsen, Svetlana Tikhanovskaja, at omplasseringen av Wagner-gruppen kan være en fare for Europa: "Wagner kan også involvere seg i provokasjoner langs grensen mot NATO-land." VG skriver: "Inna Sangadzhieva, Russland og Hviterussland-kjenner i Helsingforskomiteen, ser på forflytning av Wagner-soldatene nære EU og NATOs grense, som endel av informasjonskrigen som nå pågår. For det første er det å provosere Polen og Vesten noe Putin aktivt bruker Lukasjenko til. Lukasjenko har tidligere provosert Polen ved å tilrettelegge for å sende migranter mot grensen, og nå bruker han Wagner-soldater. For det andre kan provokasjoner trekke medieoppmerksomhet vekk fra andre hendelser, som for eksempel ukrainsk fremgang langs frontlinjene i Ukraina. Sangadzhieva sier det ikke er overraskende at Polen nå er på vakt.– Kreml satser fortsatt på å føre den hybride «informasjonskrigen». Samtidig er det tvil om hvor sterke Wagner-gruppen faktisk er, og hvilken trussel de egentlig representerer, sier hun."

Det er en åndelig strid som nå pågår. Her kan vi som forbedere spille en avgjørende roller, og det gjelder nå  å være årvåkne og lytte til Den Hellige Ånd som gir visdom til hvordan vi kan be og stride i forbønn. Og det trengs virkelig nå!

Ingen kommentarer: