søndag, juli 02, 2023

Som i Lots dager

Mine mange trofaste lesere vil ha lagt merke til at  jeg skriver mye om Jesu gjenkomst for tiden. Jeg gjør det av en åpenbar årsak: Det er min overbevisning at Jesu gjenkomst er nært forestående! Derfor sluttter jeg meg til bønneropet som Åpenbaringsboken avsluttes med: "Og Ånden og bruden sier: Kom! Og den som hører det, la ham si: Kom! ... Han som vitner dette, sier: Ja, jeg kommer snart! Amen, ja kom,  Herre Jesus." (Åp 22,17 og v.20)

Tidens tegn er mange, og vi lever i en tid hvor Guds profetiske ord går bokstavelig talt i oppfyllelse rett foran våre øyne. Velsignet er vi som lever i denne tiden, som opplever dette! Men jeg merker meg ordene fra Åpenbaringen: "... og den som hører det..." Med andre ord: Det er slett ikke alle som hører dette inderlige bønneropet, og som ta del i det. Mange er de som sover i denne mørke tid.

Jesus sammenlignet tiden før hans gjenkomst med tiden da Lot levde: "På samme vis - slik som det var i Lots dager: De åt og drakk, de kjøpte og solgte, plantet og bygde. Men den dagen Lot gikk ut av Sodoma, lot Gud det regne ild og svovel fra himmelen og ødela dem alle. Slik skal det også være på den dagen Menneskesønnen åpenbares. På den dagen må den som er oppe på taket og har sine ting inne i huset, ikke stige ned for å hente dem. Heller ikke må den som er ute på marken, vende hjem igjen. Husk Lots kone! Den som søker å vinne sitt liv, skal miste det. Den som mister sitt liv, skal bevare det. Jeg sier dere: Den natten skal to være i en seng. Den ene skal bli tatt med, den andre latt tilbake. To kvinner skal male på samme kvern. Den ene skal bli tatt med, men den andre skal bli latt tilbake. To skal være ute på marken. Den ene blir tatt med, den andre blir latt tilbake." (Luk 17,28-36)

Når jeg ser det jeg ser i vår egen tid har jeg tenkt på ordene apostelen Peter skriver om Sodoma og Gomorra, byene Gud la i aske, og som ifølge Peter er et "forbilde på de ugudelige i fremtiden", og på Lot. Om Lot heter det: "Han fridde ut den rettferdige Lot, som ble plaget ved de lovløses skamløse ferd,  - for den rettferdige som bodde blant dem, led dag for dag pine i sin rettferdige sjel ved de lovløse gjerninger han så og hørte." (2.Pet 2,6-8) 

Lovløs i betydningen brudd på Guds lov. Plages vi av dette? Det tror jeg mange gjør. Sjelden har det vel vært mer behov for en profetisk forsamling enn i dag. En menighet som er villig til å betale prisen for å følge Jesus og hans ord og ikke gå kompromissets vei.

Billedtekst: Tegningen forestiller Abraham og Lot.

Ingen kommentarer: