onsdag, september 13, 2006

Funn av gammel salmebok et profetisk tegn?

Funnet av en irsk salmebok fra tidlig middelalder, som ble gjort mot slutten av juli måned i år, er blitt betegnet som et mirakel. Den ble oppdaget av en årvåken bygningsarbeider. Det skjedde da han kjørte skuffen på traktoren han satt i inn i en hengemyr.
Boka på 20 sider blir av arkeologene datert til mellom år 800 og 1000 etter Kristi fødsel, og ifølge manuskriptekspert ved Trinity College i Dublin, Bernard Meehan, er dette den første oppdagelsen av et middelaldersk dokument i Irland på over 200 år. Aldri før er en søkkvåt samlebok fra denne tidsperioden blitt funnet begravd i en myr.
– Dette er virkelig et mirakuløst funn, sier Pat Wallace, direktør ved nasjonalmuseet i Irland, til AP.

Men vel så interessant som selve funnet var at salmeboken var oppslått på Salme 83, da den ble funnet. Dette er en profetisk salme som beskriver et fiendeangrep på Israel. Versene fra Salme 83,2-9 lyder slik: "Gud, ti ikke! Vær ikke stille og hold deg ikke i ro, Gud! For se, dine fiender larmer. De som hater deg, løfter hodet. Med svik legger de hemmelige planer mot ditt folk, og de rådslår mot dem du verner. De sier: Kom, la oss utslette dem, så de ikke lenger er et folk, slik at ingen lenger minnes Israels navn! For med ett hjerte rådslår de med hverandre, mot deg inngår de pakt - Edoms telt og ismaelittene, Moab og hagrittene, Gebal og Ammon og Amalek, Filisterland og de som bor i Tyrus. Også Assur slutter seg til dem, de er blitt en arm for Lots barn." Har Gud brukt dette funnet til å gi oss en advarsel om den alvorlige situasjonen Israel er midt oppe i? Det er lenge siden jeg sluttet å tro på tilfeldigheter. Gud har brukt mange ulike og underlige ting å tale gjennom før i historien.

Ingen kommentarer: