tirsdag, november 21, 2006

Jeg har åpenbart Ditt navn


Den viktigste oppgaven som brant lidenskapelig i Jesu hjerte de tre og et halvt årene Hans jordiske tjeneste varte var dette: "Jeg har åpenbart ditt navn for de menneskene du gav meg fra verden." (Joh 17,6) Jesus gav, og var selv, en åpenbaring av hvem vår himmelske Far er. Jesu tjeneste bestod i å gjøre kjent Guds personlighet og karakter. I en annen oversettelse står det at "kunngjøre" istedet for "åpenbare". Det dreide seg vel om begge deler. Jesus både kunngjorde i form av sin undervisning og sitt liv, men gjennom åpenbaring avdekket Han sider ved Gud, som mennesker bare kan se når sløret trekkes til side. Kirkens største behov er å se, kjenne og oppdage hvor ubeskrivelig herlig Gud er. Når Den Hellige Ånd lar oss få se Guds hjerte, tanker og karakter, vil det bli slutt på vår kompromissvilje og ustødighet. En personlig opplevelse av personen Jesus vil gjøre vår lydighet brennende og nidkjær. Den vil gjøre slutt på vår rastløshet og misnøye. Et dypere og mer intimt forhold til Ham vil tilintetgjøre vår kjedsommelighet og sette våre hjerter i brann. Derfor trenger vi stadig å be om at Den Hellige Ånd åpenbarer for oss mer av personen Jesus, og gjennom det at vi får en større åpenbaring av personen Jesus, så vil det åpenbare for oss Guds navn, det vil si Guds personlighet og karakter.

Mens Jesus vandret her på jord frydet Han seg over å kunne åpenbare for andre Faderens uendelige herlighet, Hans fantastiske skjønnhet og Hans evige kjærlighet. Alle sider ved Jesu tjenste avspeiler Gud Faders ubeskrivelige skjønnhet.

Til forsamlingen i Korint skriver apostelen Paulus: "Men Gud være takk, som i Kristus Jesus, alltid fører oss fram i triumftog og gjennom oss sprer duften av kunnskapen om ham overalt. For vi er Kristi vellukt for Gud." (2.Kor 2,14-15a) Den kunnskapen vi får om Gud gjennom vårt fornyede forhold til Jesus, og i samfunn med Den Hellige Ånd, gjør at vi påvirkes i så sterk en grad at selve vårt liv blir som en vellukt for Gud. Vi forvandles innenfra og ut. Gud leder oss frem til seier, og det er en seier som påvirker både vårt hjerte, sinn og følelsesliv. Da vil vi utstråle dem herlige duften av gudskunnskap og gudskjennskap, under alle forhold. Gudskunnskapens usynlige vellukt som apostelen Paulus skriver om, er en kraft. En kraft som løfter oss opp fra et nivå til et annet. Hjertene våre blir mykere. Vi blir mer følsomme for Den Hellige Ånd. Vår personlighet og karakter påvirkes slik at vi får mer av Jesu medfølelse, vi begynner å se mennesker med Jesu øyne. Så blir vår viktigste tjeneste å åpenbare for andre hva som skjuler seg i Guds karakter og personlighet.

Ingen kommentarer: