torsdag, november 23, 2006

Jesus lider idag


Det er et ord som uroer meg om dagen. Det er ordene Jesus sier til Saulus, når denne er på vei til Damaskus for å finne dem som tilhørte Veien, både menn og kvinner, og føre dem i lenker til Jerusalem. Underveis - mens Saulus nærmer seg Damaskus, stråler plutselig et lys fra himmelen omkring ham. Han faller til jorden og hører en røst som sier: "Saul, Saul hvorfor forfølger du meg?" Da kunne Saulus ha svart: "Deg har jeg aldri forfulgt, bare dine disipler." Så ett er Jesus med sine disipler, at når de lider så lider også Han. Men dette ordet sier noe mer: Kristi lidelser er ikke over! Forsoningsverket er fullført. Ikke noe kan legges til, ikke noe trekkes fra. Men Kristus lider fremdeles! Det er en tanke som dessverre er fremmed for mange kristne. Jeg ble sittende å tenke på dette i bilen idag, etter å ha kjørt min sønn til skolen. Radioen sto på og en av sangene som ble spilt, ble sunget av en person, som har gått hardt ut mot bibeltroende kristne. Vedkommende sang vakkert om Guds kjærlighet, og om Jesu lidelse og død på korset. Det skjer samtidig som vedkommende går hardt ut mot alle de som mener homoseksuell praksis er synd, og som mener at Guds ord er evig gyldig. Som med så mange kristne taler han om at Gud er kjærlighet, og at Guds bud ikke lenger gjelder.

Jeg ble sittende å tenke på at denne personen, i likhet med så mange andre idag, ikke bare bidrar til å spotte bibeltroende kristne, men de spotter og forfølger Herren Jesus selv. De påfører Ham mer lidelse. Med sorg i mitt hjerte ser jeg hvordan enkelte menigheter benytter disse "kristenkjendisene" i sine møter. Det virker som om det viktigste er å trekke mennesker til møtene, men vil dette gi frukt som varer? Er dette noe som Gud velsigner?

Jesus lider i dag gjennom all bespottelsen som skjer i media, gjennom kristne som kaster vrak på Guds ord og kaller "ondt for godt, og godt for ondt, som setter mørke i stedet for lys, og lys i stedet for mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert." (Jes 5,20) Vi har sett hvordan dette ordet fra Jesaja har gått i oppfyllelse på årets kirkemøte, vi har sett det i valget av enkelte biskoper. Jesus lider på grunn av apatien blant mange kristne, på grunn av mangelen på den første kjærligheten til Ham. Jesus lider på grunn av manglende hellighet blant sitt folk, og på grunn av all urenheten som finnes der. Det er sannelig på tide å vende om, og stå ved Jesu side og dele Hans lidelser i dag. Hebreerbrevets forfatter forteller oss tydelig hva som er vårt kall: "Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod. Så la oss gå ut til ham utenfor leiren og bære hans vanære." (Hebr 13,12-13) Idag ber jeg Den Hellige Ånd vise meg hvor jeg har såret Jesus med mine ord og med mine handlinger, og jeg ber samtidig om at Han kan vise meg hvordan jeg kan være til glede og trøst for Jesus. Det gjør jeg samtidig som jeg studerer og mediterer over Matthias Gruenewalds Isenheim alter, som er avbildet på bloggen her.

1 kommentar:

oddelv sa...

Bjørn Olav,

Du er inne på noe meget viktig og sant her. Jesus anklaget aldri de som holdt budene (loven)og var nidkjære for skriften, men de som forvrengte den. De som holdt budene i det ytre, ble kalt kalkede graver, selv om disse ikke gikk på langt nær så langt i sitt frafall som det vi er vitne til i dag.
Jesus selv var fundamentalist, Matt.5,17 ov.

Lovens oppfyllelse .

"17 Tro ikke at jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene! Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle. 18 Sannelig, jeg sier dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste prikk i loven forgå – før alt er skjedd. 19 Den som opphever et eneste av disse minste budene og lærer menneskene å gjøre dette, skal regnes som den minste i himmelriket. Men den som holder dem og lærer andre å gjøre det samme, skal regnes som stor i himmelriket. 20 Ja, jeg sier dere: Dersom ikke deres rettferdighet langt overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer dere aldri inn i himmelriket. "

Loven er Det Gamle Testamentet, så det Paulus skriver er hentet derfra: 3.Mos.18,22:22 "Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom. "

Jeg leser bloggene dine med interesse.

Odd