mandag, mai 31, 2010

Alt for Jesus - alt til Hans ære

Jeg holder på å lese en liten bok av den kinesiske husmenighetslederen Watchman Nee (bildet), som satt 14 år i kinesiske fangeleire. Som med flere andre av bøkene til Nee er også dette en samling av noe av den undervisningen han gav. Watchman Nee skrev selv kun en bok. Den boken jeg nå leser - og som på engelsk har fått tittelen "God's work" (Guds arbeid) inneholder en serie prekener som Nee gav på en spesiell konferanse i Shanghai 11-18. juni i 1940.

Og det jeg leser gjør inntrykk. Hør bare:

"Guds mål og hensikt med alt er å åpenbare sin sønn: å vise sin Sønn klart... Dette er Hans evige hensikt. Er dette ditt siktemål i det arbeidet du gjør? Hvis det er noe lavere enn dette, da er du ikke Guds medarbeider."

Jeg stanser og gjør en lang pause etter å ha lest noe slikt.

For det er veldig tankevekkende. Jeg må spørre meg selv: Forholder det seg slik i mitt liv og i min tjeneste?

"Alt er til for Sønnen, alt er av Kristus og til Kristus. Ikke èn ting er utenfor Ham. For Gud har sammenfattet alt i Kristus: For i Ham er alt blitt skapt ... alt er skapt ved ham og til ham. (Kol 1,16)

Og til slutt, dette:

"Det i oss som er Kristi sanne liv, er det eneste Gud noensinne vil vedkjenne seg eller ha noe å gjøre med. Og bare denne delen av oss kan arbeide sammen med Gud."

Når jeg leser dette blir jeg minnet om ordene til døperen Johannes:

"Han skal vokse, men jeg skal avta." (Joh 3,30)

Eller som det står i en annen oversettelse: "Jeg skal svinne bort ..."

Alt for Jesus!

Ingen kommentarer: