torsdag, mai 20, 2010

Sørstatsbaptistene sender ut 71 nye misjonærer

71 misjonærer og 17 prester ble ordinert til tjeneste for Sørstatsbaptistene i USA og Canada på en misjonsgudstjeneste i Lenexa i Kansas søndag 16. mai.

Pastoren i Lenexa Baptist Church, Steve Dighton, kunne ønske en stor forsamling velkommen til høytideligheten. 1000 personer deltok på misjonsgudstjenesten. Det gjorde også et kor bestående av 130 personer, i tillegg til orkester og solister.

Misjonærene som nå sendes ut vil tjenestegjøre i 32 amerikanske stater, og i to canadiske provinser.

Interimpresidenten i misjonsstyret for Sørstatsbaptistene, Richard Harris (bildet) hadde gleden av å tale til den store forsamlingen. Han talte med utgangspunkt i Jesu ord i Joh 14,12:

"Sannelig, sannelig sier Jeg dere: Den som tror på Meg, han skal også gjøre de gjerninger Jeg gjør. Hans skal gjøre større gjerninger enn disse, for Jeg går til Min Far."

I sin tale sa Harris blant annet:

"Gud ønsker at hver misjonær skal ha en framgangsrik tjeneste. Når Gud gir deg en visjon, da trenger du å bevege deg ut. Jeg vet ikke om noe som er viktigere i din tjeneste enn å be: Herre, la er det Du vil gjøre i meg og gjennom meg i de kommende dager, måneder og år?"

Richard Harris minnet den store forsamlingen om at 258 millioner amerikanere er evig fortapt uten Jesus, det vil si tre av fire nord-amerikanere. Så høsten er stor, og arbeiderne få.

"Sørstatsbaptister i menigheter, ulike sammenslutninger og områder, som i Kansas, Nebraska og Missouri har ofret for å gjøre det mulig å sende dere ut. Dere sendes ut for å utgjøre en forskjell mellom himmel og helvete, for å utgjøre en forskjell for Guds rike."

Interimpresidenten for misjonsstyret for Sørstatsbaptistene oppmuntret de nye misjonærene til å ha tro:

"Det er trist med alle de som ikke forventer store ting av Gud. De går gjennom livet og tjenesten og forventer aldri noen gang at Gud skal utføre mirakler i deres liv. Bli ikke som dem. I dag er det en ny begynnelse for deres liv og tjeneste.

Ingen kommentarer: