lørdag, mai 15, 2010

Som første trossamfunn i Norden frasier Evangeliska Frikyrkan seg vigselsretten


Evangeliska Frikyrkan i Sverige blir det første trossamfunn i Norden som frasier seg vigselsretten. Det står virkelig stor respekt av dette baptistsamfunnet, som velger å gå motstrøms og stå på trygg bibelsk grunn med hensyn til ekteskapet.

Avgjørelsen ble tatt i dag i forbindelse med kirkesamfunnets årskongress, og møtesalen ble fylt med applaus når vedtaket ble fattet. Vedtaket innebærer at Evangeliska Frikyrkan frasier seg vigselsretten gjeldende fra 1. januar 2011.

Nå blir det spennende å se om flere svenske trossamfunn følger etter, og om dette kan få noen konsekvens for norske evangeliske trossamfunn. Debatten om dette har pågått i Norge også, og toneangivende norske forkynnere med blant annet den tidligere pastoren i Kristkirken, Reidar Paulsen, har tatt til orde for det samme.

Vi gleder oss med Evangeliska Frikyrkan over vedtaket som nå er fattet.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=212418

8 kommentarer:

Anonym sa...

Heder åt EFK som står för vad de tycker - även när andra trycker på för att de ska ändra åsikt!

- Lasse

Bjørn Olav sa...

Enig med deg i dette. Det er flott at noen våger å ta upopulære standpunkter.

Bjørn Olav sa...

I går kom meldingen om at Missionskyrkan (Misjonsforbundet) har bestemt at det er opp til den enkelte av deres menigheter om de vil "vie" homofile. Det er et ord for dette: tragisk. Skulle vi føye til noe måtte det bli: Et svik mot Guds ord og Hans skaperordning.

Anonym sa...

Å gå mot Guds skaperordninger er totalt destruktivt og ødeleggende for et samfunn. I serien "I Bibelens fotspor" på Foldede Hender viser vi de synlige resultatene av menneskets opprør mot Gud.
Som norsk misjonsforbunder er jeg urolig over de signalene fra Missionskyrkan i Sverige. Vi trenger å være våkne og forberedt på den prisen vi kanskje må betale for vår overbevisning. I denne sammenhengen står anabaptistene med et sterkt vitnesbyrd i sin tros-historie.
T.Leigre.

Bjørn Olav sa...

Takk for tipset. Dere har en veldig flott nettside, synes jeg. Tenkte jeg ville skrive om den på bloggen her ved en anledning.

Det er veldig trist det som skjer i Sverige. Så vidt jeg har forstått har det lenge vært sterke liberale krefter i den svenske Missionskyrkan. Misjonsforbundet i Norge har tatt vare på sin vekkelsesarv på en helt annen måte. Jeg ber om at det ikke må skje det samme her, men at misjonsforbunderne står vakt om sin arv og ikke selger den for linser.

Jeg er enig med deg i at vi står overfor en helt ny situasjon, både i Europa, og i Norge, hvor det vil koste å være tro mot Guds ord.

Unknown sa...

Hei,
Takk for fin blogg.
Den Lutherske Kirke i Norge valgte å droppe tanken på å drifte statens vigselspraksis i 2009. Vi er veldig for det som har skjedd i Sverige, og vi har signaler om at flere i Norge vil følge det denne svenske kirke og vi har lagt oss på av kurs.
Mvh Torkild Masvie, for Den Lutherske Kirke i Norge (Messiaskirken menighet)

Unknown sa...

Glemte linken til nyheten
http://www.messiaskirken.no/index.php?s=nyhet&id=79

Hilsen Torkild Masvie

Bjørn Olav sa...

Så fint å høre. Det er interessant å merke seg hvordan lutheranere som velger å stå på Skriftens grunn, kommer til samme slutning som dere. Jeg tenker på den lutherske kirken i Tanzania, som uredd og til tross for økonomiske konsekvenser, nekter liberale svenske misjonærer å få innpass i deres menigheter. Jeg hører ellers stadig positive ting om Messiaskirken! Må Herren rikelig velsigne dere og Den lutherske kirke i Norge.