søndag, mai 02, 2010

Mer enn 500 kongolesiske opprørssoldater frelst og døpt de siste månedene

Mer enn 500 opprørssoldater i Den demokratiske republikken Kongo er blitt frelst og døpt de siste månedene! Dette er ikke nyheter du leser i dagsavisene!

Athanace Habimana, pastor i Hekima Baptist Church i Goma, er leder for Baptistunionen i Øst-Kongo. I et nært samarbeide med Sørstatsbaptistene har de satset på et svært risikofylt misjonsoppdrag: Å nå opprørssoldatene med evangeliet. Med fare for egne liv har de beveget seg inn i områdene hvor opprørssoldatene holder til, og der har de forkynt evangeliet for dem. Resultatene har ikke uteblikk. Til nå har mer enn 500 overgitt sine liv til Jesus, og har latt seg døpe. Flere steder leder nå tidligere opprørssoldater bibelstudier inne i jungelen. Mannen i midten på bildet er Kangenga Banganyigabo, er en av dem.

Det er den kongolesiske pastoren Pascal Ndiho, som koordinerer de farefulle reisene inn til opprørsoldatene. Han må innhente tillatelse fra deres ledere for å kunne snakke med dem, men dette har på mirakuløst vis latt seg gjøre.

La oss be for dette arbeidet, og at mange flere av disse opprørssoldatene får høre evangeliet og bli frelst, døpt og lagt til menighetene.

3 kommentarer:

Petter sa...

Tusen takk!
Jeg har videresendt dette til mine kongolesiske venner i Norge. Flott at det var så enkelt å oversette det til fransk her på bloggen!

Anonym sa...

Så var det dette evige spørsmålet om hvor langt en bekjennelse kan dekke over ens gjerninger.

Nå vet jeg jo ikke noe om disse, men tenker F. eks på Laurent Nkunda (som sikkert har en rettferdig sak for alt jeg vet) som er sterkt bekjennende kristen (pinsevenn) og hadde daglige bønnemøter med soldatene sine...

...Og samtidig er/var en hennsynsløs geriljaleder som om han ikke selv voldtok sine fiender tillot han ihvertfall sine soldater å gjøre det. Barnesoldater benyttet de også.

Det samme kan også sies om motsatt side. Både sterkt bekjennende kristne og brutale.

Skal ikke en sann kristen bekjennelse få følger for en persons samvittighet?

Hvordan kan slike gjerninger forenes med en sterk, evangengelisk-kristen bekjennelse?

I store deler av Afrika er ikke dette bare et perifert spørsmål, men høyst reelt.

Vi kan jo også nevne Rwanda etc. Hvor baptister, pinsevenner og katolikker alle hadde sentrale roller i folkemordet. Gjerne også de geistlige.

(bråket i Kongo har jo også svært mye med bråket i Rwanda å gjøre.)

http://en.wikipedia.org/wiki/Laurent_Nkunda

mvh. Lars

Bjørn Olav sa...

Lars

Jeg tenker at dette er svært berettigede spørsmål. Etterfølgelse av Jesus må få konsekvenser for ens liv. Selv mener jeg det er uforenelig med kristen tro å være soldat. Slik var det også i den første kristne tiden.

Men jeg gleder meg over dette at også disse soldatene får høre om Jesus, blir omvendt og døpt. Så får vi be om at det fører til så forvandlede liv, at de legger ned våpnene og kan bli budbærere om forsoning i stedet. Det høye antallet som lar seg døpe, kan bety at noe positivt er underveis.