søndag, mai 16, 2010

Danske myndigheter nekter pinsevenn samvær med datter


Danske myndigheter nekter nå en far samværtsrett med sin datter, fordi han har tatt henne med på møter i en av landets pinsemenigheter. Statsforvaltningen Syddanmark nektet nylig en fraskilt far samværsrett med sin datter, fordi han ikke ville rette seg etter myndighetenes pålegg om ikke å ta med datteren i kirken. I pålegget fra danske myndigheter heter det:

«Vilkår for samværet er at (farens navn, red.) ikke tar med (barnets navn, red.) til steder, hvor pinsekirkens/misjonens medlemmer dyrker sin religion.»

Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at danske myndigheter legger seg opp i hvordan danske borgere gir uttrykk for sin tro. Underlig er det også å lese at man beskriver pinsebevegelsen som en egen religion.

Direktæren for Institutt for Menneskerettigheder, advokat Jonas Christoffersen sier til den danske avisen Kristeligt Dagblad at vedtaket danske myndigheter har gitt er ulovlig:

"Jeg skjønner ikke at det skulle være lovlig å innføre et slikt vilkår når den eneste grunnen er at man er medlem av et minoritetssamfunn. På denne måten er det kommunen og tidligere ektefelle som bestemmer over folks religiøse overbevisning", sier Christoffersen.

Pinsebevegelsen i Danmark vil nå menneskrettighetsdomstolen, om ikke danske myndigheter endrer sitt vedtak. Dette er et klart brudd på religionsfriheten.

Jeg tror ikke dette blir siste gang vi ser eksempler på at myndighetene i et europeisk land griper inn overfor kristne med minoritetsbakgrunn. Slik har vi sett mange eksempler på i europeisk historie, og etter hvert som bibeltroende også i Europa blir gjort til gjenstand for harde angrep også fra myndighetene vil forfølgelsen intensiveres. Dette må vi være forberedt på, så det ikke kommer som et sjokk når det skjer.

Også i Europa vil det medføre store omkostninger med det å være en bibeltro kristen, og stå for en radikal etterfølgelse av Jesus.

Se:

http://www.vl.no/kristenliv/article22839.zrm

81 kommentarer:

Anonym sa...

Flott!

Overgrep mot barn er ikke vær en menneskerett for foreldrene barnet er så uheldig å ha.

En gladmelding! Så får en håper dåp og lignende snart blir like uakseptabelt.

Anonym sa...

Dette: "Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at danske myndigheter legger seg opp i hvordan danske borgere gir uttrykk for sin tro." er jo bare tøv.. myndighetene legger seg ikke borti annet en barnets rettigheter!

Bjørn Olav sa...

Interessant at det er et overgrep mot barn å få høre om Jesus, og at "dåp og lignende" også er det. Nå er det slik i våre sammenhenger at man ikke døper noen, uten at vedkommmende har bekjent troen på Jesus - frivillig.

Men det er avslørende hvor intolerante og forutinntatte enkelte er. Har du noensinne vært på et kristent møte?

Bjørn Olav sa...

Hva med barnets rettigheter til fri religionsutøvelse? I Menneskerettighetserklæringen heter det:

"Enhver har krav på alle rettigheter uten forskjell av noen art basert på rase, farge, kjønn, språk,
religion, oppfatninger, opprinnelse, eiendom, fødsel eller boforhold."

"Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet."

"Enhver har rett til fritt å delta i fredelige møter og organisasjoner."

I FN's barnekonvensjon heter det:

"14. TANKE‑, SAMVITTIGHETS‑ OG RELIGIONSFRIHET Barnet har rett til tanke‑, samvittighets- og religionsfrihet. Staten skal respektere foreldrenes retter og plikter til å opplyse barnet om sine rettigheter i slike spørsmål."

Anonym sa...

"Nå er det slik i våre sammenhenger at man ikke døper noen, uten at vedkommmende har bekjent troen på Jesus - frivillig."

skrives det, vel vitende om at et barn som døpes slett ikke har noen forstand om eventyrfigurer.. Dåp er et overgrep.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Men nå døper vi ikke barn. Ikke gjør pinsevennene det heller. Ikke tror vi på eventyrfigurer heller. Litt elementær kunnskap om frikirkelige trossamfunn hadde ikke vært så dumt, før man setter seg ned for å skrive.

Anonym sa...

Å huffameg, bra dere bare døper voksne da som går inn i det med "åpne øyne", det er likefullt en avsporing, fra det som er temaet for det kommenterte, der grove feil om at myndigheten nekter denne forelderen noe som helst når de tar vare på barnets rettigheter.

Anonym sa...

Og jo, eventyrfigurer tror dere på. Denne "gud" dere holder dere med, og alt det andre, er og blir eventyrfigurer.

Bjørn Olav sa...

Avsporingen sto i såfall du for. Det var jo du som nevnte dåp. Og det er et poeng fordi de det her gjelder - pinsevenner - døper ikke barn. Det er heller ingen sekt. Dansk pinsebevegelsen tilhører den internasjonale "pinsefamilien" som er verdens mest hurtigvoksende frikirkelige samfunn.

Du ser altså helt bort fra FN's menneskerettigheter og barnekonvensjonen, som også garanterer barn deres religiøse rettigheter! Det er også en av barnas rettigheter, som du ikke kan se bort fra. Det du gir uttrykk for er jo undertrykkende!

Det er trist at du ikke har opplevd den oppstandne Jesus. Han er slett ingen eventyrfigur. Jeg kan gi deg mange eksempler på det Han har gjort i mitt, og i familiens liv.

Anonym sa...

"Det var jo du som nevnte dåp."

Dåp, spredning av religion, innblanding av barn.. det hele er overgrep.

"Du ser altså helt bort fra FN's menneskerettigheter og barnekonvensjonen.."

Nei, jeg forståre den. Barn har ingen religiøse blindsoner, og skal skånes for slik påvirkning (hjernevask) som er meget skadelig.

Som troende skjønner du sikkert ikke dette, men det er heller ikke så viktig.

"Det er trist at du ikke har opplevd den oppstandne Jesus.."

Nei, det er ikke trist, ihvertfall ikke for meg. Det er forøvrig ingen andre som har opplevd eventyrfiguren heller.

"Jeg kan gi deg mange eksempler på det Han har gjort i mitt, og i familiens liv."

Nei, det kan du ikke. Men du tror det, hvilket ikke er det store problem før du blander uskyldige inn i det. Mennesker som kunne sluppet å leve en løgn.

Bjørn Olav sa...

Dåp er noe helt frivillig. Det er en konsekvens av ens egen overbevisning, en offentlig bekjennelse av ens tro. Hvordan kan det bli et overgrep?

Du tolker menneskerettighetserklæringen og barnekonvensjonen ut fra ditt ståsted, som preges av liten kunnskap om hva kristen tro er, og ser bort fra barnas rettigheter til å kunne tro. Disse rettighetene er sikret begge steder. Du står for en totalitær tenkemåte som skal hindre mennesker i det som er sikret dem i disse rettighetene.

Ellers blir det tragikomisk at du på vegne av alle andre tolker deres opplevelser. Men så forblindet kan man altså bli. Hva jeg har sett, hva jeg har hørt, hva jeg har opplevd kan ikke du ta fra meg. Heller ikke det millioner av mennesker har opplevd i møte med Kristus.

Anonym sa...

"...Hvordan kan det bli et overgrep?"

For et barn er det ikke frivillig, for voksne er det et overgrep fordi de burde beskyttes mot slikt. Ikke at de religiøse skjønner problemet, men likefullt er det et overgrep.

"Du tolker menneskerettighetserklæringen og barnekonvensjonen ut fra ditt ståsted..."

Nei, jeg tolker den slik den er ment å tolkes. Objektivt, noe en troende aldri vil klare å gjøre.

"..som preges av liten kunnskap om hva kristen tro er"

Jeg vet mere om kristendom en noen kristen.

"..og ser bort fra barnas rettigheter til å kunne tro."

Nei, det gjør jeg ikke. Her er det snakk om voksnes overgrep mot barn som ikke har noe grunnlag for å begå tro.

"Du står for en totalitær tenkemåte som skal hindre mennesker i det som er sikret dem i disse rettighetene."

Sprøyt fra ende til annen.

"Ellers blir det tragikomisk at du på vegne av alle andre tolker deres opplevelser."

Slutt med slike påstander så er det kanskje mulig å ta deg seriøst. Jeg tolker ikke andres opplevelser, jeg vet hva de er.
Du tror du har "sett" og "opplevd", men forklaringen din er feil. Du vet enkelt og greit ikke bedre, og det tilgir jeg deg for.

"Heller ikke det millioner av mennesker har opplevd i møte med Kristus."

Det finnes ikke et eneste menneske som har opplevd noen "kristus", eller annen eventyrfigur for den saks skyld. Men det er en del som tror det.. desverre.

Bjørn Olav sa...

Jo, du står for et totalitært menneskesyn, hvor du - om du hadde hatt noen makt - ville ha nektet mennesker grunnleggende menneskerettigheter.

Fornøyelig er det å lese: "Jeg vet mere om kristendom en noen kristen."

Når man sier noe slikt fremstår man virkelig som pompøs og overlegen, noe som også er symptomatisk for nettopp det totalitære menneskesynet ditt. Du har jo allerede grundig avslørt at du har liten kjennskap til de frikirkelige miljøene.

Dessuten er du ikke objektiv. Du liker nok å tro det, men du er farget av ditt eget ståsted, du som alle andre. Og slik toler du menneskerettighetene. Det er interessant at du ikke vil gå inn på teksten, du bare sier at det er du som har forstått dem!

Du vet heller ingenting om hva andre mennesker har opplevd. Igjen fremtrer du usedvanlig pompøst i det du hevder å vite hva andre har erfart i sine liv. Du kjenner ikke meg, du kjenner neppe til min livshistorie. Derfor vet du heller ingenting om det som har skjedd i mitt liv, eller i min families liv.

Om du trer ned fra pidestallen din, er det kanskje mulig å føre en samtale med deg. Men selv de overmodige vil en dag måtte bøye kne for Han som med rette kalles Kongenes Konge og Herrens Herre. Da blir høyden du i dag opphøyer deg til, særdeles liten.

Bjørn Olav sa...

Anonym

Du skulle vel ikke tilfeldigvis hete Harald Fagerhus? Leder for hedningesamfunnet på 80-tallet?

Anonym sa...

"Jo, du står for et totalitært menneskesyn..."

Se der ja, der har vi det i skrevet ord.. Personangrep og hets, det er den kristne vei.. Nettop på grunn av at slike ting velges sagt kan en ikke tillate at de religiøse får forsure hverdagen til menneskeheten, eller for den saks skyld, promotere sin religion ovenfor barn eller voksne.

Det er ingen tvil om at du ikke forstår rettighetene til barn, men så ligger det heller ingen slik forståelse eller respekt for barnet i noen ufyselige ørkenreligionene, derav ligger det heller ikke til den som er i stand til å tro og blir fanget av disse. Den frie tanke og objektive etikk er død i den gården.

"Du vet heller ingenting om hva andre mennesker har opplevd...."

jeg vet hv de tror de har opplevd, noe som ikke alltid er det samme som hva de faktisk har opplevd. Alle de skjellsord du benytter ovenfor meg kan utmerket benyttes mot deg med dette grunnlag, men jeg gjør det ikke. Slikt sømmer seg ikke en tenkende og oppegående person.

"..Han som med rette kalles Kongenes Konge og Herrens Herre."

Eventyr slutte jeg å tro på i barnehagen, og siden da har jeg også sluttet å tro. Slikt bør ikke en voksen drive med!

Til slutt, nei jeg er ikke Fagerhus, jeg er kun en som synes veldig synd på dem som har blitt forledet ut av det virkelige liv.

Skulle ønske jeg kunne bedt en bønn for deg og bidratt til bedring, men det kan jeg dessverre ikke.

Bjørn Olav sa...

Det eneste du gjør er å gjenta dine egne fordommer, og samtidig bevise for alle at du er et totalitært menneske. Og du oppkaster deg til dommer over alle, fordi du selvsagt VET hva de FAKTISK har opplevd. Dårskapen har visst ingen ende.

Ellers tror jeg i aller høyeste grad at jeg lever et virkelig liv. Det virkelige livet er et liv med Jesus, nå og for evig tid.

Bjørn Olav sa...

Retorikken din er til forveksling veldig lik Hedningsamfunnets.

Anonym sa...

"Det eneste du gjør er å gjenta dine egne fordomme"

Jeg har ingen.

"og samtidig bevise for alle at du er et totalitært menneske"

:-) Søtt! Legg merke til den dømmende formen.

"Og du oppkaster deg til dommer over alle, fordi du selvsagt VET hva de FAKTISK har opplevd"

Løgner fra deg igjen, jeg dømmer ingen, men jeg vet hvordan mennesket tenker og opplever.

"Ellers tror jeg i aller høyeste grad at jeg lever et virkelig liv."

Tror..

"Retorikken din er til forveksling veldig lik Hedningsamfunnets."

Enda mer usaklig hets og skittkasting.. typisk for religiøse!

Ønsker deg et bedre liv!

Bjørn Olav sa...

Jeg lever et veldig bra liv, takk, så jeg trenger ikke noe annet.

Klarer du ikke å høre hva du sier:

"men jeg vet hvordan mennesket tenker og opplever."

"Jeg vet mere om kristendom en noen kristen."

"jeg vet hv de tror de har opplevd"

"Jeg tolker ikke andres opplevelser, jeg vet hva de er."

Jeg tror ikke jeg har møtt noen som er så overbevist om sin egen fortreffelighet og overlegenhet. Dine svar er bevis godt nok på dine fordommer, og at du står for en totalitær ideologi. Ikke klarer du å komme med noen holdbare argumeter heller, for dine teser.

Anonym sa...

Jeg lever et veldig bra liv, takk, så jeg trenger ikke noe annet.

Det vet du ingenting om, men du tror det. Det er rimelig klart!

"Klarer du ikke å høre hva du sier:"

Jo, men jeg mistolker det ikke slik som du gjør, når du konkluderer på slikt håpløst vis:

"Jeg tror ikke jeg har møtt noen som er så overbevist om sin egen fortreffelighet og overlegenhet."

Dette er en "tro" skjeldent observert selv i troende. Og dine påstander om meg har du intet grunnlag for, det er bare en typisk troendes forsvars usle forsvar.

Forkast eventyret og våkn opp! Du fortjener det! Stakar..

Bjørn Olav sa...

Oppfordringen din er ikke en gang fristende. Jeg vet på hvem jeg tror, og det er bedre enn noe av det du kan tilby.

Det er morsomt når du sier: "Og dine påstander om meg har du intet grunnlag for."

Men selv vet du alt om andre.

Så narraktig kan man bli.

Anonym sa...

"Oppfordringen din er ikke en gang fristende. Jeg vet på hvem jeg tror, og det er bedre enn noe av det du kan tilby."

Jeg tilbyr deg intet, overhodet intet. Det er uansett mye bedre en å leve en løgn, slik du gjør nå.

"..Men selv vet du alt om andre."

Om du stopper op et aldri så lite øyeblikk, og velger å tenke, så vil du se at jeg ikke har skrevet noe slikt. Det du bedriver nå er hva du har beskyldt meg for, helt uten grunnlag. Jeg driver ikke med slikt.

"Så narraktig kan man bli."

Det er du et godt eksempel på.. :-)

Ønsker deg noe mye bedre en det du har nå!

Bjørn Olav sa...

Med henvisning til det jeg skriver: "..Men selv vet du alt om andre." skriver du:

"Om du stopper op et aldri så lite øyeblikk, og velger å tenke, så vil du se at jeg ikke har skrevet noe slikt. Det du bedriver nå er hva du har beskyldt meg for, helt uten grunnlag. Jeg driver ikke med slikt."

Her er hva du selv skriver:

"men jeg vet hvordan mennesket tenker og opplever."

"Jeg vet mere om kristendom en noen kristen."

"jeg vet hv de tror de har opplevd"

"Jeg tolker ikke andres opplevelser, jeg vet hva de er."

Det er nettopp slikt du driver! Ikke minst med utsagnet:

"Jeg vet mere om kristendom en noen kristen."

Hvem snakker sant om det du skriver? Sett deg i godstolen denne 1.pinsedag og les dine egne utsagn. "JEG VET MER ... ENN NOEN ANNEN."

Nå skal jeg feire pinse.

Anonym sa...

"Hvem snakker sant om det du skriver? Sett deg i godstolen denne 1.pinsedag og les dine egne utsagn. "JEG VET MER ... ENN NOEN ANNEN.""

Det er jeg det, siden du ikke forstår hva jeg har skrevet.

Den fordømmende og påståelige tonen du frembringer her skal lede meg til min første personkarakteristikk ovenfor deg; Du er typisk kristen, uredelig og totalt uten nestekjærlighet. Men så er det også slutt på navnekallingen for min del, slikt er faktisk under min verdighet.

Ønsker deg et bedre liv en det du har!

Bjørn Olav sa...

Ja, da bekrefter du jo det jeg sier: du vet alt. Du vet mer om kristen tro enn noen kristen, sier du. Alle andre misforstår. Det er bare du som har rett. Ingen andre - ingen andre i hele verden. Det må være en utrolig innsikt du har, en kunnskap ut over det vanlige. At ikke noe universitet har oppdaget deg. Du må jo være et funn. Tror du at du er den som har hatt mer innsikt, og mer kunnskap, gjennom hele verdenshistorien, også? Det er jo merkelig at man må være anonym, for du burde jo være kjent i hele Norges land, du da? Du har sikkert skrevet bøker om dette? Lærde verk som vil bli stående i verdenshistorien. Du har sikkert en stor fanklubb, har du ikke. Mange som følger deg, fulle av beundring over alt det du vet, om alle andre.

Påståelige tone, sier du. :D

Og du påstår ingen ting? Vet ikke du alt? Du sier jo det selv.

Ja, men jeg har det veldig bra. Jeg har fred med Gud, tilveiebrakt gjennom Jesus, i dag har jeg hatt gudstjenestefellesskap med gode venner, og i ettermiddag har jeg gått en lang tur sammen med kona mi, og hunden vår i deilig vårvær. Nå skal vi snart spise mat, jeg skal lese en god bok jeg holder på med, og ha samvær med familien. Jeg savner i grunnen ingenting.

Anonym sa...

"Ja, da bekrefter du jo det jeg sier:"

Nei, det gjør jeg ikke, men det tror du jeg gjør. Tro er ikek neo for voksne mennesker, du burde slutte med det.


"du vet alt."

Løgn, noe jeg aldri har påstått.

"Du vet mer om kristen tro enn noen kristen"

Ja, det gjør jeg. Det sier seg selv, det er umulig å være objektiv om tro når en tror.

"Alle andre misforstår. Det er bare du som har rett. Ingen andre - ingen andre i hele verden. "

Løgn, det har jeg aldri sagt, det er mange, ja langt de fleste i dette land, som ikke tror og vet det troende ikke vet.

"Det må være en utrolig innsikt du har, en kunnskap ut over det vanlige."

Slett ikke, det er en del som stirrer deg rett i ansiktet, det er bare å frigjøre sitt sinn fra tro. Værsågod..

"..Tror du at du er den som har hatt mer innsikt, og mer kunnskap, gjennom hele verdenshistorien, også?"

1: Jeg tror ikke, på noe.
2: De fleste vet dette, så din latterliggjøring rammer bare deg selv.

Resten av personhetsen, usaklighetene og løgnene dine får bare stå.. forresten, sier ikke denne "guden" din noe om din adgang til å lyve?

Du vet ikke hva du savner, det er derfor jeg forteller deg at du kan få det bedre.. men du må selv ville det.

Ønsker deg et godt liv, istedet for det du har.

Bjørn Olav sa...

Du vet absolutt ingen ting om det jeg har, heller ingen ting om hva jeg har opplevd. Du har ingen som helst forutsetning for det. Vi har aldri møtt hverandre. Du kjenner ikke min historie. I din overlegenhet oppkaster deg selv til dommer.

Jeg har ikke fremsatt en eneste løgn. Jeg har kun henvist til dine egne utsagn, og sitert dem. Det kan en hver som kan lese se selv.

Du er ikke snau heller, om du hadde moderert deg selv bittelite grann, hadde det kanskje vært en viss mulighet til å ta deg seriøst. Men din påståelighet blir det Bibelen kaller dårskap.

Du skriver:
"Du vet ikke hva du savner, det er derfor jeg forteller deg at du kan få det bedre."

Eier du ingen som helst respekt for andres ståsted? Jeg har det godt, og det du representerer har absolutt ingenting å tilføre meg. Absolutt ingenting.

Nå settes punktum for denne samtalen.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Det er satt punktum for denne tråden.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Om du kan lese så er det satt .

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Om du vil ha igjen et lite skinn av å være seriøs, så slutter du nå med disse innleggene dine. Det er satt et endelig punktum.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Om du ikke slutter nå, foreslår jeg at du søker hjelp.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
BjørnsNemesis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

32 innlegg på snaut to timer, etter at punktum er satt, pluss 17 innlegg på andre tråder i samme tidsrom, sier sitt.

BjørnsNemesis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
BjørnsNemesisRedux sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Kan du prøve å få med deg at endelig punktum er satt på denne tråden. Da har ingen hensikt å sende kommentar etter kommentar,eller stille spørsmål. Når punktum er satt er punktum satt. Vær snill å respekter dette.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.