mandag, mai 10, 2010

Vi trenger en god veiledning i hva apostolisk tro innebærer


Jeg elsker pakker i posten! Og er det til og med en bokpakke, så blir jeg heftig begeistret! En slik pakke dukket uventet opp i postkassen på lørdag. Fra gode venner i USA. Den inneholdt en troslære på drøyt 630 sider. Boken ble til som et resulat av et vedtak gjort av Mennonite General Conference som ble holdt i Eureka i Illinois i august 1925. En eksekutivkomite tilhørende Mennonite Publicatins Board, i samarbeide med årskongressen, ble nedsatt for i utgangspunktet å revidere en allerede utkommet bok. Etter hvert som dette arbeidet tok til fant man ut at man trengte å lage en helt ny troslære, ikke fordi trosgrunnlaget hadde endret seg - det gjør det jo ikke - men fordi behovet for å møte tidens spørsmål med bibelske svar var påtrengende.

Jeg tror det er et stort behov for en nok i troslære. Særlig i en tid hvor mange mennesker setter sammen sin tro på egenhånd. Likt den moderne tankegangen plukker man litt her og litt der, og så setter man dette sammen til det man selv tror. Men man må ikke innbille seg at det er kristen tro - slik den beskrives og leves ut i Det nye testamente - man da får.

Når apostelen Paulus skal ta avskjed med menighetens eldste i Efesos, så beskriver han sin tjeneste blant annet med disse ordene:

"For jeg har ikke holdt noe tilbake, men jeg har forkynt dere HELE GUDS RÅD." (Apgj 20,27)

Det er dette vi trenger. Ikke bare bruddstykker av sannheter, ikke bare det vi synes er spennende nok, men alt Guds ord. I en utydelig og uryddig tid som vår trenger vi derfor god og trygg veiledning i trosspørsmålene. Vi trenger å spørre: Hva sier Guds ord? Og holde oss til det. Derfor håper jeg det en dag kunne komme en lignende bok som denne på norsk. Til hjelp for alle de som vil leve i henhold til det som kalles "apostlenes lære" (Apgj 2,42)

Ingen kommentarer: