lørdag, mai 29, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 3

Jesus sa: "På fruktene skal dere kjenne dem." (Matt 7,16)

Det er ikke Åndens gaver, men Åndens frukt som er et bevis på om et menneske har Den Hellige Ånd eller ikke. I 1.Korinterbrev regner Paulus opp ni gaver som Ånden gir - selv om denne listen langt fra er fullstendig - men, disse gavene må ikke sees på som selve beviset på at et menneske har Den Hellige Ånd. Her er det lett å bli bedratt. Vi henger oss opp i at en person virker i en av Åndens gaver, og så formoder vi at dette er sant og rett. Men det behøver det slett ikke være. Også djevelen gjør tegn og under. Jesus sier det slik:

"Ikke alle som sier til Meg: Herre, Herre, skal komme inn i Himlenes rike, men den som gjør Min himmelske Fars vilje. Mange skal si til Meg på den dag: Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i Ditt navn? Men da skal Jeg bekjenne for dem: Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet." (Matt 7,21-23)

Dersom vi ikke har Åndens gaver i blant oss, bør det bekymre oss - men det at vi har dem, kan ikke alene føres som bevis for at de er fra Gud.

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men når Paulus skriver om Åndens frukt i Gal 5,22 så så skriver han: Åndens frukt - ikke Åndens frukter. Men likevel snakker han om ni forskjellige! Hvordan henger dette sammen?

Dette antyder at han ser på disse egenskapene hos en kristen som èn frukt med ni forskjellige sider. Og i motsetning til Åndens gaver, hvor èn person ikke har alle, bør det være slik at alle disse ni egenskapene bør være til stede i alle kristne! Vi velger og vraker ikke blant Åndens frukt, og vi søker heller ikke med iver å få en av de ni Åndens egenskaper, men alle sammen!

Disse ni henger sammen i samme fruktklase. Det er faktisk vanskelig å skille den ene fra den andre, i motsetning til kjødets gjerninger. "Menneskenaturens gjerninger er åpenbare," skriver Paulus i Gal 5,18.

Fra og med neste artikkel skal vi se nærmer på hver av disse ni egenskapene som utgjør det vi kaller Åndens frukt.

(fortsettes)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sitat Bjørn Olav
Ikke alle som sier til Meg: Herre, Herre, skal komme inn i Himlenes rike, men den som gjør Min himmelske Fars vilje. Mange skal si til Meg på den dag: Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i Ditt navn? Men da skal Jeg bekjenne for dem: Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet." (Matt 7,21-23)

Hva hjelper det med alle åndens gaver hvis du mangler kjærlighet.
Den som lever i kjærlighet lever i Gud står det.
Fruketn er å få Jesus hjertelag som løfter smerten i mennesket.
Dem som søker nådegaver for å blåse seg opp til å være større en sin border faller fort fra Jesus hjerte. Hvis frukten ikke åpner for kjærlighet til dem som bærer åk så kjenner Jesus deg ikke om du er aldri så kristen.
Mange kristene idag ønsker gavene men ikke å gå inn i hva gaven er.
Hellig ånden peker alltid på å rense bort det som stenger for enheten med Gud.
Mange bruker skriftord som tegn fra den hellige ånden men den hellige ånden talsmannen er levende idag å den taler rett inn i ditt liv for den lever å taler ett levende språk som når hjertet.

Jesus kjenner nok ikke alle dem som misbruker nåden.

Han ser i bibelen frem til idag endetiden der Han med forferdelse ser at Hans ord om å ta opp sitt kors har blitt en falsk lære mens "kast synden på Jesus som er naglet til skammens og røverens tre slik at Han kan ta min synd så jeg slipper å bekjenne den eller se på den" "Jeg har ingen ansvar Jesus har feilen om jeg opplever smerte etter jeg er hurtig frelst så jeg forstår ikke hvorfor jeg har så mange vonde tanker som er Jesus feil"

Uansvarlighet for sitt liv er dem kristene Jesus snakker om som det har blitt flere å flere av til det er nå dem som bestemmer hva som er kristent mot Jesus vilje "følg meg "
Kraften til å følge Jesus er åndens største gave amen.
venn

Anonym sa...

Jesus la på hjertet

Vær sterk ikke la dem falske kristene som ikke vil la sin synd dø på korset med Han slik som dem første vennene gjorde som Paulus som så på sin synd hver dag for å la den dø så Han kunne oppstå i kristus hver dag med ett fornyet sind.
Selv om det er 95 prosent kristene som har glemt sitt kors. gi ikke opp for Herren kan alt.Jesus vil nok se i nåde for alle som taler i tunge og bibelord uten å ta opp sitt kors.
Trøsten er at Han vi gi dem en mulighet til å vende bort fra sitt falske kristenliv.

Gud ord bibelen Dem som sier at dem lever i lyset men er i mørket .....Dem kjenner Jesus ikke som sanne kristene

Venn

Anonym sa...

Setter stor pris på denne artikkelserien og ser frem til fortsettelsen!
Ønsker deg en velsignet søndag!

Tove O

Bjørn Olav sa...

Takk for den oppmuntrende kommentaren! Ha en velsignet søndag, du også!