onsdag, desember 04, 2013

Paven med oppsiktsvekkende uttalelse om Jødedommen

Pave Frans I overrasker stadig. Nå med uttalelser om Israel som rokker ved erstatningsteologien!

Torsdag 26.november ble hans 'Apostolic Exhortation Evangelii Gaudium: On the Proclamation of the Gospel in Todays World' offentliggjort. Det er en tekst på mer enn 51.000 ord.

Her er det mye sprengstoff! Blant annet dette: 'Det jødiske folk står i en særstilling fordi Guds pakt med dem er aldri blitt trukket tilbake, 'for Guds nådegaver og kall kan ikke tas tilbake' (Rom 11,29) Kirken, som deler med jødene en viktig del av Den Hellige Skrift, ser på Paktens folk og deres tro som en av de hellige røttene til sin egen kristne identiet (jfr Rom 11,16-18) Som kristne kan vi ikke se på Jødedommen som en fremmed religion, heller ikke inkluderer vi jødene blant de som kalles til å vende seg bort fra sine avguder (jfr 1.Tess 1,9). Sammen med dem tror vi på en Gud, som handler i historien, og med dem aksepterer vi Hans åpenbarte ord'.

Det er en uttalelse som nok får noen til å få kaffen i vrangstrupen, hos andre kommer det nok et aldri så lite halleluja!

På bildet ser vi pave Frans, mens han ennå er kardinal Bergoglio. Her feierer han Hanukkah i en synagoge i Buenos Aires. Det skjer i 2012.

Ingen kommentarer: