mandag, desember 02, 2013

I stor kroppslig svakhet tjener Andrew White Jesus og Hans kropp

Den anglikanske presten Andrew White er en av mine troshelter. Når han fikk beskjed om at han hadde MS, og biskopen mente at det var best at han sluttet som prest for menigheten han betjente i Storbritannia, valgte Andrew White å reise til Baghdad. Til Hl.Georgs kirke. Han deler kår med de som lider der i byen. Stadig drepes det mennesker rundt kirken, hans bærer bokstavelig talt livet i sine hender.

Til tross for stor kroppslig svakhet er han der. Han forlater ikke flokken. Han er en sann hyrde.

De siste dagene har han vært svært syk. Han ble det etter en stamcellebehandling i forrige uke. På sin Facebook-side forteller han om at rommet hans nå er blitt omgjort til sykestue. Han klarte å forrette gudstjenesten i går, men i dag er jernlageret helt på bunnen og han er så sliten at han ikke klarer å stå på beina. Han er bekymret fordi han skal møte biskopen sin i neste uke, og delta på et møte med politiske ledere på Kypros. Nå ber han om vår forbønn. Skal vi ikke stå sammen med ham i bønn?

For meg er Canon Andrew White et stort forbilde. Han våger å leve åpent med sin kroppslige svakhet, han er ikke for stor til å be om forbønn, han tjener andre, selv om han nesten ikke klarer å fungere i hverdagen. Dette er en hyrde som legger ned sitt liv for flokken.

Bildet er hentet fra Facebook og viser Andrew White som får hjelp av to leger i dag.

Ingen kommentarer: