torsdag, desember 19, 2013

Bhutans kristne i stort behov for bibelundervisning

Opplysninger om det som skjer i kongeriket Bhutan, lukket inne som det er mellom India i øst, sør og vest, og Folkerepublikken Kina i nord, er sjelden vare.

Ikke minst gjelder det det som skjer blant landets kristne. Bhutan er nemlig det eneste landet hvor mahayanabuddhisme er statsreligion, og kårene for den kristne minoriteten er vanskelig.

Den internasjonale avdelingen av Åpne Dører presenterte nylig et eksklusivt intervju med en person som leder tre husmenigheter, i tre ulike distrikter av Bhutan. Peter, som ikke er en ordinert pastor, reiser til flere landsbyer hvor han møter de troende.

Peter - som er et fiktivt navn - kan fortelle at husmenighetene i landet vanligvis teller 15-20 troende. Noen av dem kan ha så mange som 30 medlemmer. Peters husmenighet er uvanlig. Den teller 40-50 mennesker. Peter som har hindu bakgrunn, fikk problemer med sjefen sin da han ble en kristen. Sjefen, som er buddhist, kalte den kristne tro 'utlendingers religion', men da han forsto at han ikke klarte å tvinge Peter til å oppgi sin tro ba han Peter om ikke å skape problemer, blant annet med å holde møter på arbeidsplassen.

'Problemer' i denne sammenhengen betyr at mennesker kommer til tro på Jesus.

Peter har mange utfordringer, blant annet blir han sliten av å være i full jobb samtidig som han reiser rundt for å besøke de ulike husmenighetene. Behovet er stort for bibelundervisning. Buddhistene flest er fiendtlige overfor de kristne.

La oss huske Bhutan i våre forbønner.

Ingen kommentarer: