søndag, august 20, 2023

Om å kultivere et hjerte for Herren


Salme 9:10 forteller oss "De som kjenner ditt navn, stoler på deg." Venner, la oss gå lenger enn bare å vite om Gud og virkelig bli kjent med hans navn, hans karakter, hans hjerte.

Det er lett å ha et tilfeldig bekjentskap med Herren, men du og jeg ønsker så mye mer! Vi ønsker å dyrke et djupt vennskap med Gud hvor vi opplever hans nærvær daglig.

I Jeremia 24 lover Gud å gi sitt folk et hjerte til å virkelig kjenne ham. For en invitasjon! Han lengter etter at vi skal møte Ham på en intim måte.

Når vi gjør plass til å sitte sammen med Jesus, enten vi er på en rolig spasertur eller i bønnstunder, får vi en gjenklang med skjønnheten i hans natur. Vi føler hans glede, hans tålmodighet, hans visdom, hans godhet mot oss.

Å kjenne Herren betyr å stole mer fullstendig på ham. Det betyr å la ham helbrede våre hjerter og forvandle oss til å bli mer lik ham. Når vi ser Guds herlighet, blir vi forandret.

La oss akseptere Guds invitasjon til å kjenne ham djupt som vår kjære venn. La oss sette av tid til å sole oss i hans nærvær og høre hans hjerte. For dette er selve evig liv - å bli forent i levende forening med Jesus Kristus, vår himmelske brudgom.

Steve Porter/Oversatt til norsk av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: