torsdag, august 03, 2023

Vil Putin ha en global matvarekrise?


Bibelen forutsier en ødeleggelse av jordens hvetelagre, som vil føre til rådyre hveteprisr og sult. Den målrettede bombiningen av kornlagrene i havna i Odesa er en forsmak på det profetiske synet til seeren Johannes om det tredje seglet: "Da Han åpnet det tredje seglet, hørte jeg det tredje livsvesen si: Kom og se! Og jeg så, og se! - en svart hest, og han so satt på den hadde en skålvekt i hånden. Jeg hørte en røst midt iblant de fire livsvesener som sa: En liter hvete for en denar, og tre liter bygg for en denar. Men gjør ikke skade på oljen og vinen." (Åp 6,5-6)  En denar tilsvarer en dagslønn.

Etter nattens droneangrep mot havna i Odesa er det er grunn til å spørre om Vladimir Putin ønsker en global matvarekrise?

40.000 tonn skal ha blitt ødelagt i det siste angrepet natt til onsdag. Ifølge ukrainske myndigheter var kornet ment for eksport til Afrika, Kina og Israel.

– Det er akkurat disse havnene som i dag har blitt fundamentet for global matsikkerhet, skriver Ukrainas infrastrukturminister, Oleksandr Kubrakov, på X, tidligere Twitter, ifølge VG Nett.

Det har ikke kommet meldinger om dødsfall, men videoer tatt i området viser de voldsomme eksplosjonene som oppsto som følge av droneangrepet natt til onsdag. Ukrainske medier skriver at dronene kom inn fra Svartehavet og beveget seg vestover langs Donau mot Izmajil, skriver NTB.

Før nattens angrep, skal 180.000 tonn med kornavlinger ha blitt ødelagt i løpet av ni dager med russiske luftangrep, hevder det ukrainske utenriksdepartementet ifølge Reuters.

Romanias president Klaus Iohannis sier det er uakseptabelt med russiske angrep mot ukrainsk infrastruktur langs Donau, som utgjør grenselinjen mellom Romania og Ukraina i drøyt ti mil ned til utløpet ved Svartehavet.

Billedtekst: Dronangrep mot havna i Odesa.

Ingen kommentarer: