fredag, august 04, 2023

Hvordan overvinne ondskapen i endens tid, del 4


Bønnen har mange sider. En av dem er den stridende.  Til den kristne forsamlingen i byen Kolossæ, oppfordrer apostelen Paulus de kristne der til å være vedholdende eller våkende i bønn og beskriver samtidig bønnetjenesten til Epafras: "Epafras (muligens menighetens forstander), som er en av deres ene, hilser dere. Han er en Kristi Jesu tjener, som alltid STRIDER (kan også oversettes 'kjemper') i bønn for dere..." (Kol 4,2 og v.12)

En av djevelens strategier ar at han ønsker er å kaste denne verden ut i det ytterste mørke og kaos. Gud har kalt oss til å stå disse mørkemaktene imot, og ikke la dem vinne fram: "Stå djevelen imot, og han vil flykte fra dere!" (Jak 4,7)

Skal vi stå djevelen imot må vi utvise Kristi autoritet. Natt til torsdag denne uka hadde jeg er drøm, om at jeg var på vei gjennom et terreng via en båt på en elv. Etter en ganske rolig ferd langs denne elva begynte denne elva og bli villere i styrkene og jeg forstod at jeg var på vei mot en foss og senere ut mot havet. Denne seilasen var jeg ikke forberedt på, og jeg styrte båten inn i smulere vann og inn til en btedde, der jeg gikk i land. Der ble det gitt meg en stor Bibel - jeg kan ennå se den for meg! Da jeg begynte å bla i den så jeg at en rekke vers var understreket, og da jeg så nærmere på dem oppdaget jeg at alle sammen passet til min livssituasjon. Da forstod jeg at jeg ikke var forberedt ttil å legge ut på den videre lvsseilasen, men måtte forberede meg på å ta til meg Guds løfter, og begynne å deklarere dem over mitt liv.

Jeg tror fullt og fast på bønn, og be Herren handle mot djevelen. Å be om guddommelig hjelp  er både bibelsk og effektivt. Men det kommer tider da Herren ber oss om å utvise eller utøve Kristi autoritet. I disse tilfellene gir Den Hellige Ånd oss befaling å konfrontere de demoniske maktene som kommer mot oss i Jesu navn.

Istedet for å fungere i Kristi autoritet, faller vi for fristelsen til at vi apatisk aksepterer det som kommer imot oss. Det er det som er mest behagelig for vårt kjød. I stedet skulle vi reise oss og med Kristi autoritet og i Jesu navn stå den onde imot. Vi ber Gud aller nådigst fjerne den onde fra våre liv, mens vi  i stedet burde jage ham på flukt!

Det er en forskjell mellom bønn og det å utvise åndelig autoritet. 

Det å stå på Guds løfter kan i andres øyne virke som dårskap, men det er her kraften til å overvinne finnes.

I Salme 45 leser vi disse sterke ordene: "Dra seierrikt fram i din herlihet, for sannhets skyld og for rettferdig mildhet! Din høyre hånd skal lære deg fryktinngytende storverk. Dine piler er skarpe - folkene faller under deg - de trenger inn i hjertet på kongens fiender." (v.5-6) Den Hellige Ånd er vår bue og våre bønner er Guds piler. Under Helligåndens salvelse trenger de djupt inn i hjertet til vår Herres åndelige fiender. Ta med deg løftet som står skrevet i Romerbrevet 16,20. "Men fredens Gud skal i hast knuse Satan under deres føtter." 

fortsettes

Ingen kommentarer: