tirsdag, august 01, 2023

Hvordan overvinne ondskapen i endens tid, del 2

I en tid som denne er det av avgjørende betydning at vi får åpnet våre åndelige øyne så vi blir klar over at det pågår en åndelig kamp. Det er det første. For mange kristne er dette ukjent terreng. De er kun opptatt av det som skjer rett foran øynene deres. En ting er det som skjer i det synlige. Det er så lett å feste blikket på det vi ser med vårt blotte øye, og bli opptatt av den synlige ondskapen. For da er det lett å bli engstelig og motløs. Men får vi åpnet våre åndelige øyne, blir vi klar over at den Herre vi tror på, også kalles 'hærskarenes Herre', og bak Ham står mektige, stridende engler, som kjemper på Guds side, den seirendes side, mot alt mørkets velde og veldigheter.

Profeten Jesaja beskriver Ham, slik: "Herren skal dra ut som en kjempe, som en krigsmann skal han egge sin harme. Han skal rope høyt, ja skrike, Mot sine fiender skal han vise sin makt." (Jes 42,13)

Vi kjenner godt ordene fra Salme 23: "Herren er min hyrde". Men vi trenger også å høre ordene fra 2.Mos 15,2: "Herren er en stridsmann, Herren er hans navn." Dette ordet: "Herren er en STRIDSMANN", er blitt et personlig årsord for året 2023. Dette er et ord jeg proklamerer i mine bønner. Det skaper trygghet og tro. 

Salme 18 er virkelig en profetisk salme for vår tid som bør løftes fram:

"Ved deg STORMER JEG LØS på fiendeskarer, ved min Gud SPRINGER JEG OVER MURER. Gud - hans vei er fullkommen, Herrens ord er rent. HAN ER ET SKJOLD for alle dem som setter sin lit til ham. For hvem er Gud uten Herren? Hvem er EN KLIPPE, uten vår Gud? Den Gud som OMSPENNER MEG MED STYRKE OG GJØR MIN FERD ULASTELIG. HAN GIR MEG FØTTER SOM HINDENE OG SETTER MEG PÅ MINE HØYDER. HAN LÆRER OPP MINE HENDER TIL KRIG, SÅ MINE ARMER SPENNER KOBBERBUEN." (v30-35)

Det er ikke mye passiviteten eller forsagthet i disse versene. De dirrer av liv. Uthevningene i teksten har jeg gjort for lksom å understreke det mektige innholdet.

Gud ønsker at Hans folk skal være våkne og årvåkne og kjempe! Den Hellige Ånd begynner nå å avdekke fiendens mange fordekte planer. Han bringer dem fram i lyset og avdekker det. Bare de siste månedene har PST avdekket flere terrorplaner mot Norge - og dermed avverget dem, og Tolletaten gjør stadig hhistorisk store beslag av heroin. Dette er slett ikke tilfeldig, men kommer som svar på bønn fra alle bønnevekterne som står på muren og som ber for Norge, o landets grenser.

Vi må avsløre Jesabel-åndens forførelse, og angrepene fra våre brødres anklager! Begge er omtalt i Åpenbaringen, henholdvis i 2,20 og 12,10.

Dessuten må vi kjempe mot alle tankebygningne som reiser seg mot kunnskapen om Kristus. Vi må be Helligånden avsløre og avdekke for oss hvilke åndelige festningsverk som finnes på stedet hvor vi bor, og bruke de åndelige våpen vi har fått utdelt til denne formen for  åndelig strid.

Kong David skrev:. "Han lærer opp mine hender til krig..." For oss er det å løfte hellige hender i bønn. Det er bare på den måten striden utkjempes. I bønn river vi ned tankebygninger og festningsverk. G>ud kaller oss ikke til å være 'bekymrere', men til bønnekrigere.

fortsettes

Ingen kommentarer: