torsdag, august 24, 2023

Tro mot kallet og tjenesten


Det ble sterkt for meg personlig når Joseph Simon nummer to fra høyre, med mikrofonen i hånden) hilste sin sønn med ordene fra 2.Tim 4,1-5: "Jeg vitner for Gud og Kristus Jesus, som skal dømme levende og døde, og ved hans komme og hans rike: Forkynn Ordet! Vær rede i tide og utide. Overbevis, irettesett og trøst, med all tålmodighet og lære. For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det klør i øret på dem. De skal vende øret bort fra sannheten og vende seg til eventyr. Men vær du edru i alle ting. Lid ondt, gjør en evangelists gjerning, fullfør din tjeneste."

Sterkt og gripende på to måter: først og fremst fordi det var en far, som ga ordene videre til sin sønn. I Paulus' tilfelle var det en ånelig far som gav stafettpinnen videre til in åndelige sønn, i Josephs tilfelle er David en av hans sønner. Familien er ungarsk, men Joseph har sammen med resten av familien bodd i Romania hvor han har vært pastor for Europas største ungarsktalende baptistmenighet.

Men sterkt også fordi de samme ordene ble lest da jeg selv ble ordinert til pastortjeneste i Det norske baptistsamfunn Langesund i 1996. 

Det er med stort alvor jeg holder fast ved ordinasjonsløftet mitt. Innfor Gud og i nærvær av  den gudstjenestefeirende forsamling svarte jeg ja på å forkynne Guds ord, og være tro til livets slutt. Det akter jeg å holde. For meg i min alder handleer det nå om å fullføre min tjeneste.

Ved pastorordinasjoner og pastorinnsettelse er det mest vanlig å begynne å lese fra vers to: "Forkynn Ordet!..." Men da går vi glipp av noe vesentlig, nemlig den sammenhengen apostelen Paulus setter disse ordene inn i: eskatologien!

Vi avlegger løftet innfor Gud og Kristus, som skal dømme levende og døde - og som kommer igjen! Det er ikke mennesker jeg en dag skal svare for, men Gud. Da hjelper det lite å være mennesker til lags. For meg personlig eer dette bare blitt mer og mer alvorlig, også sett i lys av Jesu snarlige gjenkomst. Må jeg finnes tro mot Guds ord og forkynn i tråd med Guds ord når Han kommer igjen, og ikke å ha stridd troens gode strid forgjeves.

Ingen kommentarer: