torsdag, august 03, 2023

Hvordan overvinne ondskapen i endens tid, del 3


2.Kongebok kapittel 6 gir oss et forunderlig innblikk i det som skjer i den usynlige verden av åndelige realiteter. Bakteppet er som følger: På den tiden da kongen i Syria lå i krig med Israel, henndte det at kongen i Syria stilte spørsmål om hvordan det kunne ha seg at israelerne var så godt informerte om hvordan det sto til med Syrias indre anliggender. Den syriske kongen mente at svaret måtte være at det fantes en 'overløper', en 'informant', blant dem som rapporterte direke til den israelske kongen.

Da er det at en av den syriske kongens nærmeste medarbeidere sier: "Det har seg ikke slik, herre konge. Det er Elisja, profeten i Israel, som åpenbarer for Israels konge hvert ord du taler i ditt sengekammer." (2.Kong 6,12)

Her er det virkelig snakk om profetisk åpenbaringskunnskap! Som vi også trenger i dag! Vi trenger virkelig profetiske røster på dette nivå i landet vårt, ikke bare profeter som taler oppmuntrende ord til oss, men som er med på å avsløre og avdekke fiendens planer! I Amos 3,7 leser vi: "For Herren Herren gjør ikke noe uten at han har åpenbart sine skjulte råd for sine tjenere profetene." Herren fostrer sine profeter i ødemarkene i den hensikt å åpenbaare for dem det som finnes i Han s skjulte råd: "Men hvem av dem har stått i Herrens fortrolige råd, slik at han SÅ og HØRTE hans ord?" (Jer 23,18)

Kristi menighet er gitt "Åndens åpenbarelse til enhver til det som er gagnlig", og i den sammenheng dette sies nevns nådegavne: "visdoms tale ved Ånden" og "kunnskaps tale ved Ånden." (1.Kor 12,7-8a)

Så sender den syriske kongen hester vogner og en stor hær til byen Dotan hvor profeten Elisja oppholder seg, og omringet byen: "Da tjeneren til Guds mann sto opp tidlig om morgenen og gikk ut, fikk han se at en hær med hester og vogner omringet byen. Og tjeneren sa til ham: Å, min herre, hva skal vi gjøre? Han svarte: Frykt ikke! De som er med oss, er flere enn de som er med dem. Og Elisja ba og sa: Herre! Åpne øynene hans så han kan se! Og Herren åpnet guttens øyne, og han fikk se at fjellet var fullt av hester og vogner av ild rundt omkring Elisja." (v.15-17)

Profetens tjener trenger å se og høre to ting. Først trenger han å få høre at "DE SOM ER MED OSS ER FLERE ENN DE SOM ER MED DEM."

Dernest trenger han å få åpnet sine øyne for de åndelige realitetene! Få et innblik inn i det himmelsk.

Det er ikke bare profetens tjener som trenger dette. Vi som lever i endens tid trenger dette desperat. Bare slik kan vi møte ondskapen.

fortsettes

Ingen kommentarer: