mandag, mars 26, 2007

St.Johannes Døperen menighet i Oslo


Før det årlige orienteringsmøtet for retreatledere i Kirkerådet i ettermiddag, var jeg en liten tur innom min gode venn, fader Roald Nikolai Flemestad, som er sogneprest i St.Johannes Døperen menighet i Oslo, og generalvikar i Den nordisk katolske kirke. St. Johannes menighet som er selve modermenigheten i Den nordisk katolske kirke, har nylig laget en presentasjonsbrosjyre. Det er blitt en veldig flott trykksak. Dessverre virker ikke scanneren min, så jeg får ikke vist den her på bloggen. I stedet viser jeg et bilde som viser flere av prestene i Den nordisk katolske kirke, sammen med dens biskop, Thaddeus Peplowski. Fader Roald Nikolai Flemestad sees til venstre for fader Ottar Myrseth, som holder den lille gutten på fanget. Bildet er tatt i en annen sammenheng enn St.Johannes Døperen menighet, nemlig ved innvielsen av kirkebygget til St.Olav misjon i Ålesund i fjor. Innholdet i brosjyren, som er en presentasjon av St.Johannes Døperen menighet, vil jeg derimot gjerne få dele med bloggens lesere:
Et sted for tro
- vi innbyr til et trosfellesskap
Gjennom sentral bibelsk forkynnelse ønsker vi å utfordre deg til personlig tro på Jesus som frelser og Herre og til å leve livet ditt som Hans disippel. Men troen er ikke bare en personlig overbevisning. Den er også en overlevering, en tro 'som en gang for alle er overgitt de hellige'. Troen er derfor noe du skal vokse inn i og bli omsluttet og båret av. Som trosfellesskap ønsker vi å dele med deg og gi deg undervisning om og innføring i troen som trosbekjennelse. Katolsk tro betyr helhetlig tro - den tro som er trodd av alle, på alle steder og til alle tider.
Et sted for tilbedelse
- vi innbyr deg til et gudstjenestefellesskap
Troen på Jesus som frelser og Herre kommer først og fremst til uttrykk i felles bønn og tilbedelse på Herrens dag. Ortodoksi, som ofte forveksles med strenge læresetninger, betyr egentlig rett tilbedelse. Å tale sant om Gud vil si å gi Ham den ære som tilkommer Ham alene, slik Han har åpenbart seg som Den treenige Gud, Fader, Sønn og Helligånd. Det gjør vi når vi feirer den hellige messe, som er en stadig ihukommelse av Jesu død og oppstandelse til Han kommer igjen. Du vil merke at vi feirer messen med glede og innlevelse. Gudstjenesten på søndagen er ukens høydepunkt. Den er også kilden til tidebønner og personlig bønneliv uken igjennom.
Et sted for tilhørighet
- vi innbyr deg til familiefellesskap
Menigheten kalles blant annet for Guds familie. Den er derfor familien som samles rundt bordet på søndagen. Som tilhørere av Guds ord til oss tilhører vi hverandre. Som lemmer på Kristi legeme er vi hverandres medlemmer. Derfor ønsker vi å være til for hverandre, støtte hverandre og oppmuntre hverandre. Vi legger stor vekt på det sosiale samværet der den enkelte blir sett og ivaretatt i et gjensidig forpliktende fellesskap.
Et sted for tjeneste
- vi innbyr deg til et nådegavefellesskap
Som fellesskap ønsker vi å ivareta både enheten og mangfoldet. Vi er skapt forskjellige og vi har fått ulike nådegaver. Det vi har sammen, er allikevel alltid sterkere enn det som måtte være av forskjeller mellom oss. Derfor ønsker vi å oppmuntre enhver til å bidra med sitt til helheten. 'Tjen hverandre, hver med den nådegave han har fått,' sier Paulus. Liturgien er vår felles tjeneste der hver og en bidrar med sin nådegave. Vi har også et ansvar for å bruke oss selv og den nådegaven vi har i evangelisering og misjon slik at menigheten vokser.
Dersom du søker et menighetsfellesskap som legger vekt på disse fire kjennemerker på en menighet, er du velkommen til å besøke oss for å bli kjent med hvem vi er og hva vi står for.
St.Johannes Døperen menighet holder til på Adamstuen Bo- og service senter, Kirkeveien 161, på baksiden av bygget. De feirer messe hver søndag klokken 11.00

Ingen kommentarer: