onsdag, juni 06, 2007

Folkeaksjon mot ny ekteskapslov




Pastor i Misjonskirken i Lyngdal, tidligere pastor og Hovedstyreleder i Det Norske Baptistsamfunn, Sten Sørensen har nå tatt initiativet til en storstilt aksjon mot den nye "kjønnsnøytrale ekteskapsloven". Foreløpig har kjente kristenledere i Norge som preses i Den norske Kirke, biskop Olav Skjevesland og biskop emeritus Per Lønning skrevet under. Det samme har tidligere fylkesmann Edvard Grimstad, evangelist Aril Edvardsen og professorene ved Høgskolen i Agder, Jan Inge Jenssen og Trond Randøy og Linda Austnes som sto bak aksjonen "Nok er nok". I tillegg til disse har 18 andre kristenledere sluttet seg til oppropet, som har fått navnet: "Ja til vern av ekteskapet." Pastor Sten Sørensen håper å få 100.000 kristne i Norge til å skrive under oppropet. Første trinn i aksjonen går nemlig ut på et krav om at regjeringen trekker sitt liberale lovforslag. Det er svært gledelig at Sten Sørensen har tatt initiativet til dette, som jeg støtter 100 prosent. Det viser også at mange kristne er i ferd med å våkne, og vil stå opp for det ekteskapet som Gud har innstiftet. Samtidig som dette skjer er det under planlegging flere bønne- og fastekampanjer, og de kristne sommerstevnene vil bli benyttet til å samle underskrifter. Kampen mot den nye ekteskapsloven er ikke tapt. Sten Sørensen sier: "Hvis vi skal vinne denne saken, må det til mer enn underskriftslister fra noen få personer. Dette må engasjere hele folket - kristne som ikke-kristne - som står sammen om disse verdiene. Blir mobiliseringen stor nok, må politikerne ta hensyn til folket." Det inntrykket som er forsøkt skapt på bloggen her, om at kampen mot den nye ekteskapsloven, kommer fra "fundamentalister", burde dermed være torpedert. Sannheten er at svært mange i kristen-Norge er motstandere av den nye "kjønnsnøytrale ekteskapsloven".



6 kommentarer:

Anonym sa...

Flott, endelig skjer det noe. Dette må vi være med på. Begynn å samle underskrifter i din menighet! Jeg tror også det er mulig å gå inn på nettsiden til Far-Mor-Barn og sende din protest via dem. La oss kjempe for å bevare ekteskapet slik Gud mente at det skulle være.

Hilsen fra Larvik

Anonym sa...

Følgende formuerling er meningsløs:

"Blir mobiliseringen stor nok, må politikerne ta hensyn til folket."

Siden alle meningsmålinger som er gjort de siste årene viser et solid flertall i folket for en ekteskapslov tilsvarende den regjeringen foreslår.

Det er altså slik at dette var folkets ønske allerede før regjeringen foreslo det.

Det er altså ikke "folket" som en slik aksjon vil kreve at man tar hensyn til, men et lite mindretall.

En mer riktig formulering ville altså vært:

"Blir mobiliseringen stor nok, må politikerne ta hensyn til mindretallet."

Bjørn Olav sa...

Hvor representative er disse meningsmålingene? Er det fremdeles så mye gudsfrykt igjen i det norske folk, at dette likevel er mulig å forhindre? La oss ikke skremme av de som sier at de har sett kjemper i landet! La oss sette vår lit til Herren vår Gud, og ikke bøye kne for tidsånden.

Ivar Kvistum sa...

Jeg forventer at Bjørn Olav tar like sterke forbehold og og er like kritisk neste gang Magazinet, Dagen, Norge Idag, Vårt Land eller andre presenterer opinionsmålinger med resultater som går i hans favør.

Bjørn Olav sa...

Kvistum er stadig like mistenksom. Joda, jeg har en generell mistro til meningsmålinger, så du behøver ikke engste deg.

Anonym sa...

Nå var heller ikke poenget mitt at man ikke kan kjempe for sin sak som mindretall.

Det jeg skrev var at det var meningsløst å si at det er "folket" stortinget må tvinges til å høre på når folkets tale er klar, og tydelig.

Hvor reprsentative? Forutsatt en grei spørsmålstillning er marginen på rundt 3% begge veier.

At en folkeaksjon kan være med på å snu folket er en annen sak, men man ikke ta folket til inntekt for seg selv før de har snudd.