onsdag, mars 19, 2008

Et tre plantet ved vann



Leif Erik skrev en bloggkommentar i går som satte tankene i gang hos meg. Plutselig så jeg det Leif Erik beskrev. Og det gjorde godt. Jeg "så" det som Herren sa til profeten Jeremia: "Velsignet er den mann som stoler på Herren, og lar Herren være sin tillit. Han skal bli lik et tre som er plantet ved vann og skyter røttene ut ved en bekk. Det frykter ikke når heten kommer. Alltid har det grønne blad. Det sørger ikke i tørre år og holder ikke opp med å bære frukt." (Jer 17,7-8) Det var godt å bli minnet om disse ordene, for det er noe med trær som skaper ro. Og ro er noe jeg virkelig trenger for tiden. For dagene er onde, slik også apostelen Paulus skrev. Og gårsdagen var en slik vanskelig dag hvor hjertet slo seg skikkelig vrangt. Da gjorde det godt å tenke på dette treet. Et slikt tre som Herren beskriver har slått rot. Det står og blir stående, for røttene går djupt. Disse røttene søker til kildene. Og slik må det være om vi skal ha med Herren å gjøre. Da må vi søke til kildene.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for sist, Bjørn Olav. Godt møte på Ål, og velsignet forkynnelse. Har fått noen tilbakemeldinger fra møtet om mennesker som fikk se ting fra en annen synsvinkel.
Takk og for det du skriver om tre plantet ved rinnende bekker. Trenger det jeg og i min hverdag. Ikke lett når kroppen streiker og en kjenner mismotet sige inn. Men gleden i Herren ligger dypt der inne i mitt hjerte. Ble minnet om å ta den gleden fram når jeg leste bloggen din idag. God påske.

hilsen karin.

Anno 2008 Nym sa...

Det Bjørn Olav siterer fra Jer 17,7-8 ble fullstendig oppfylt av Jesus, som var frøet som falt i jorden og ble til det treet alle kristne er en del av. Jeg har tidligere tenkt at disse versene bare handler om den enkeltes muligheter gjennom å holde seg nær til Gud (bekken med levende vann), men nå ser jeg at dette enda mer direkte handler om Jesu menighet (Jesu legeme) på jorda i de siste 2000 år.

Et kunstnerisk uttrykk for dette treet, som består av alle de hellige, finnes på Nidarosdomens vestfront i Trondheim. (http://www.nidarosdomen.no/nidarosdomen/vestfronten.asp) På denne vestfronten er det ikke plass til så mange, men i Guds tanker finnes nok en kjempestor "vestfront" der det er plass til statuer av hele "den store, hvite flokk", som består av mennesker fra alle nasjoner og stammer og taler alle tungemål. I vår Fars hus er det mange rom!