torsdag, mars 27, 2008

Gjenoppdagelsen og gjenopprettelsen av våre jødiske røtter, del 2


Som jeg skrev i gårsdagens artikkel skrev bønnepioneren og den svenske pinsepastoren Kjell Sjöberg (bildet) en bok som omhandler den gjenopprettelsen som Den Hellige Ånd utfører i tiden før Jesu gjenkomst. I denne boken skriver Sjöberg blant annet om at Kristi forsamling kommer til å gjenoppdage sine jødiske røtter. I denne sammenhengen skriver Kjell Sjöberg:


"Jødenes gjenopprettelse blir for oss som et oppstandelsesliv," og så siterer han Rom 11,15: "For er verden blitt forlikt med Gud ved deres forkastelse (av Kristus), hva annet vil da deres antagelse (av Kristus) bli enn liv av døde." Så legger Sjöberg til: "Israels frelse og gjenopprettelse kommer til å bli så forfriskende for forsamlingen, at den kan sammenlignes med en oppstandelse.... Guds ord får nytt liv, når vi har representanter for Bokens folk med oss. Det er en rikdom for oss kristne og omgås med en jødisk sabra, som tror på Jeshua som sin Messias og som har hebraisk som sitt morsmål. De er som levende leksikon til å ta frem helt nye nyanser i grunntekstens betydning."


Kjell Sjöberg er også inne på de jødiske høytidene: "Å feire Herrens måltid blir mye rikere for en kristen som har deltatt når en jødisk familie innleder sabbaten på fredagskvelden med å bryte brød og drikke vin. De jødisk-kristne høytidene påske, pinse og løvhyttefesten får et mye dypere innhold, når man får feire dem med messianske jøder, som kan forklare deres profetiske innhold i lyset av den jødiske tradisjonen. Det mangler noe i vår påskefeiring inntil en jøde er med og forklarer innholdet i den jødiske påskefeiringen. Det er den høytidsfeirende forsamlingen, festforsamlingen, som skal kunne by inn til bryllupsfesten. Vi trenger å oppleve feststemningen i de jødiske høytidene, før den riktige feststemningen kan opprettes i Guds forsamling. Det er en del av gjenopprettelsen at tusentalls kristne fra hele verden hvert år reiser til Jerusalem for å feire Løvhyttefesten og på denne måten påvirker sine forsamlinger, når de kommer hjem."


Og sist, men ikke minst, er Sjöberg inne på den hebraiske lovsangen. Han skriver at Guds forsamling over hele jorden nå blir velsignet av de nye lovsangene som kommer fra de messianske forsamlingene over hele Israel.

(fortsettes)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg pleier å lese bloggen din hver dag. Dette er første gangen jeg legger ved en kommentar, veldig interessant lesning!

Ha en fin dag!
Hilsen Anna Berit

Bjørn Olav sa...

Velkommen som ny kommentarskribent! Så koselig! Måtte Herren rikelig velsigne deg.

Anonym sa...

Pappa je er så glad for at du støtter Israel like mye som meg!! Vi har like interesser, tror på det sammme, like meninger & synspunkter!! Håper du får fler hyggelige kommentarer!! Du er beste pappan som fins!! Kjempe glad i deg pappalusken min!! Tusen takk for kommentaren på min side. Klem fra datra di :D

Bjørn Olav sa...

Takk for den koselige meldingen, min kjære datter. Jeg har satt stor pris på ditt sterke Israels engasjement fra du var riktig ung. Og var stolt av deg når du skrev din avslutningsoppgave på ungdomsskolen om Midt-Østen krisen. Flott at du også har fått anledning til å reise til Israel tre ganger, og det blir sikkert flere! Jeg vet at Eilat lokker spesielt med kjempeflotte strender. Jeg synes du også var veldig tøff da du dro alene til Israel på den første ungdomsturen med Grafted noensinne, uten å kjenne noen av deltagerne. Den gangen fikk du også være sammen med Den himmelske mannen, eller Broder Yun fra Kina da han underviste oppe i Galilea.

Jo, vi to har mye til felles! Ha en velsignet dag, jenta mi!

Anonym sa...

Tenk å ha slik en inderlig god datter, Bjørn Olav! Du er heldig også da -og til de grader velsignet, selvfølgelig. Til tross for alle de sneste tider vonde og uberettigede anklager og spottord, så står Du fast på Guds Sanne Ord! Stå på, min broder i Kristus Jesus. Ingen annen - tror jeg- kunne klart denne "stormen" Du i det siste har vært utsatt for, Men med Herrens støtte synes ALT mulig!. Ja, jeg ser jo hva kost (datteren Din) er blitt fostret opp på: Fast føde...føde som utvikler en...OG som VIL BÆRE. rik frukt (grøde)!
Ha en god natt, og VIT at Herren våker over Sine, med øyne som ildsluer!

Mvh
Sigbjørn Killerud

Anonym sa...

Hvorfor starter jødene sabbaten med å bryte brød og drikke vin? Dette minner jo om nattverden!