mandag, mars 03, 2008

Praktisk hjelp til palestinere



Det har nå åpnet seg en ny mulighet til å kunne hjelpe våre palestinske venner! Gjennom Inger Hava (bildet), enken etter Art Katz, som selv var jøde, får vi nå mulighet til å hjelpe mennesker som trenger hjelp til det meste. Inger - som har dansk opprinnelse startet for en del år siden Lifeline Outreach, og har siden starten med få midler gjennomført en rekke prosjekter som har skaffet mat, klær, husrom, arbeid og skolegang til palestinere på den såkalte Vestbredden.

Arbeidet begynte i 1992 da Inger Hava ble involvert i et humanitært prosjekt for å skaffe gutter som levde i Ramallah et hjem. Selv om dette hjemmet ikke eksisterer lenger, fortsetter Inger å gi hjelp til "guttene sine". 90 prosent av alt som gis går direkte til de mange prosjektene som er satt igang, kun 10 prosent brukes på administrasjon. Prosjektene er lagt opp slik at det gir konkret hjelp til konkrete ting, og flere av prosjektene er slik lagt opp at når de når sitt mål blir de avsluttet. Dermed har man mulighet til å kontrollere at hjelpen når fram og brukes slik den skal.

Prosjekter som er på gang nå handler om å gi en familie på to voksne og to barn, penger til å kunne kjøpe en pakkemaskin for frø og bønner, slik at de kan brødfø seg selv. Denne familien har vært uten arbeid i ni måneder. Et annet prosjekt handler om å skaffe til veie tre kjøkken! En av de trengende familiene har seks barn, og det trengs penger til deres skolegang. Jeg nevner bare disse to prosjektene i denne omgang, for å illustrere hvor konkret og praktisk dette hjelpearbeidet er.

De som skulle ønske å støtte Ingers arbeid eller få flere opplysninger kan bare ta kontakt med oss. Vi kommer snart til å opprette en egen epostadresse som kan brukes av de som leser bloggen og ønsker kontakt med oss direkte uten å skrive på bloggen.

Ingen kommentarer: