søndag, mars 30, 2008

Komme Ditt rike! Del 1


Jesus lærte oss å be: "Komme Ditt rike!" (Matt 6,10) Den bønnen burde vi be ofte. Det er en bønn etter Guds hjerte. For Hans lengsel er å se Guds rike manifestert på jord.


En som har betydd en god del for mitt teologiske ståsted er Ern Baxter (1914-1993). Han var en selvlært pinseteolog fra Saskatoon i Canada, født av gudfryktige foreldre. 17 år gammel begynte han å forkynne Guds ord, og fortsatte med det inntil han døde i San Diego i California i en alder av 79 år. Fra 1947-1954 reiste han sammen med helbredelsespredikanten William Branham, og talte til hundretusenvis av mennesker. Han brøt med Branham da denne begynte å lære ting som ikke var forenelig med Guds ord. Ern Baxter var en av medlemmene av den såkalte Fort Lauderdale kretsen, sammen med Don Basham, Derek Prince, Charles Simpson og Bob Mumford. Ern Baxter var en uredd og kompromissløs forkynner av Guds Ord.


Det var Ern Baxter som lærte meg å be Salme 24,1 hver morgen: "Jorden hører Herren til, og alt som fyller den og de som bor i den."


Når vi ber denne bønnen hjelper det oss til å skape en bevissthet om det som handler om Guds rike, og hvem som er den egentlig Herre. Det er ikke "denne verdens fyrste", men Gud.


Når Dr. Moffat skulle oversette Det nye testamente oversatte han Guds rike med "Guds herredømme." Jeg liker denne oversettelsen veldig godt. Den understreker hva Guds rike handler om. Ern Baxter gav dette riket følgende definisjon:


"Det er den manifesterte autoriteten til en uendelig kjærlig og hellig Gud. Det er Hans autoritet som trer inn i tiden/rommet og bringer mennesket til villig lydighet til Guds orden."


Guds ord forteller oss om Guds endelighet: det er ingen før Ham, og det er ingen ved siden av Ham. Han tar ikke ordre fra noen. Han er ikke skapt av noen. Ingen kan lære Ham noe, for det er ikke noe Han ikke vet. Han er Gud av det evige nå.


I Salme 103,19 kan vi lese: "Herren har grunnfestet sin trone i himmelen, og Hans rike hersker overalt."
Ern Baxter sier i en av sine prekener: "Han er Gud, som ut av sitt evige nå, talte tiden og rommet og jorden til å eksistere. Han er utenfor dette i sin mektige autoritet, samtidig som Han er involvert i dette i sin inkarnerte ydmykhet.


Vi skal i neste artikkel se hvordan Guds rike er bygget på orden.


(fortsettes)

4 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav,jag har också läst lite om William Branham,att han var en stor väckelse predikant,men vad hände honom?
Hur är det idag BjornOlav?
Här i Sverige har vi en solig och fin dag.
Har inte varit i kyrkan idag,för igår eftermiddag och kväll var jag på två möten.Så jag tänkte att jag måste vara hemma med marcos.
Det var härligt när jag fick ordet till dej igår.Jag satt och bad för dej,när du hade dialogen med den här mannen Kjell Morten.Jag bad att jag skulle få ett ord till dej,och det kom så stilla till mej ordet.Visst var det härligt!
Ha en bra dag BjornOlav.Vi hörs.
Hälsar Karin

Angelika sa...

til Johan Ludvig
Du stilte et spørsmål angående messiansk litteratur m.m ca en uke siden. ja det finnes masse litteratur, også messianske grupper i Norge. Vi blir også regelmessig besøkt av messianske jøder. Se www.messiansk.no også på www.alef.no får du litt info.
Men bare ring meg 90787718, da kan jeg fortelle mer (enten til deg eller andre interesserte)
Hilsen Angelika

Bjørn Olav sa...

Du skal ta tusen takk for ordet, Karin, som kom i ette tid. Takk også for forbønnen. Så fint at du prioriterte tiden med Marcos. Jeg misunner deg været. Her ligger snøen - det er masser av den, men det har regnet idag. Jeg liker ikke vinteren noe særlig. Ha en velsignet uke.

Anonym sa...

BjornOlav,tag in joh316,säg till din kära fru att sätta sig ned,och så lyssnar ni på Cristina Imsen när hon sjunger "jag kan aldrig aldrig glömma".Jag har nyss apelat den.och man blir så rörd ända in i hjärte roten.
Hälsa till din fru,och ha en god natt.
Karin