torsdag, mars 27, 2008

Menighetsplanting og humanitært arbeid i Galilea



I gårsdagens bloggartikkel om den messianske bevegelsen i Israel presenterte jeg Eitan Shishkoff (med Torahrullen og hvit skjorte på bildet) og arbeidet de driver i Galilea-området. I presentasjonen av deres kall - selve visjonen ble presentert i gårsdagens artikkel - heter det:

"Tents of Mercy (Barmhjertighetens Telt) søker Israels frelse gjennom å plante innfødte, hebraisk talende forsamlinger i Yeshuas hjemland. Vi har et spesielt fokus på Galilea og har for tiden fem forsamlinger som fungerer i dette området. Guds Ånd gjenreiser det apostoliske liv i Israel. Den apostoliske blåkopien som er nedtegnet i Apostlenes gjerninger er vår modell for at vi etablerer nye forsamlinger. I sin nåde har Gud gitt løfte om å bringe tilbake Israels barn som har levd i eksil. Vårt kall er å en oase som er forutseende slik at den kan møte de behovene som Israels nye innbyggere har."

"Er det ikke dette at du bryter ditt brød til den som sulter, og lar hjemløse stakkarer komme i hus - når du ser en naken, at du da kler ham, og at du ikke drar deg bort fra dem som er av ditt eget kjøtt og blod." (Jes 58,7)

Tents of Mercy's humanitære arbeid består av følgende: Et varehus- og distribusjonssenter, et senter for hjelpe gravide og forhindre abort, suppekjøkken for fattige, et rehabiliteringssenter for stoffmisbrukere og et oppsøkende arbeid overfor prostituerte og kvinnelige fanger.

Denne messianske organisasjonen legger vinn på å samarbeide med andre nasjoner om felles mål.

(fortsettes)

3 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav:
Jag har nyss fått ett mail från vår pastor Daniel.Vet du,han skriver,att; "jag har noterat din vän som en möjlig besökande pastor framöver!" Ja Halleluja BjornOlav,det tar jag som ett löfte,från Herren att det är Hans vilja att du ska besöka oss!
Han meila till mej, Daniel,och frågade om jag kunde ge honom lite information om dej,därför BjornOlav ,jag ger dej Daniels e-mailj adress,så kanske att du själv kan kontakta honom.Så får han direkt information från dej själv.
Daniels e-mailj är :
daniel.alm@vasteras.pingst.se
skriv ett inlägg,till mej,så får jag höra BjornOlav.
Fridshälsningar Karin

Bjørn Olav sa...

Takk skal du ha, Karin.Dette gleder jeg meg over. Sender en epost til din pastor i morgen, med kopi til deg. Og takk for det flotte påskekortet, det satte jeg pris på. Jeg har ikke kommet meg til posthuset ennå. Har holdt meg innendørs med høy feber, og pga oppkast har jeg ikke fått i meg den medisinen jeg trenger hver eneste dag. Begynner å komme meg igjen. I morgen skal jeg forrette en begravelse etter en kjær venn. Han ble 87. Kona og han feiret 60 års bryllupsdag for kort tid siden. Jeg sender et kort fra meg med det første.

Anonym sa...

Tach BjornOlav.Du vet att du är alltid i mina böner.Idag skickade jag sångboken särlaregn till dej,så du får den nog om ungefär tre dagar.Så ska jag också skicka till dej och din fru ett kort på min make och mej,samt två kort på våra ljuvliga barnbarn.
Ha det bra bjornOlav.Herren ska ge dej styrka!Ta detta som ett löfte från Herren!
Karin