mandag, mars 10, 2008

Vekkelse i amerikansk by med raseuro




I september 2007 skapte den lille byen Jena i Louisiana store overskrifter i nasjonale aviser i USA. Årsak: Raseuro ved en av skolene. De siste tre ukene har det pågått en vekkelse ved den samme skolen, og mange mennesker har kommet til tro. Det hele startet den 17. februar. Midway Baptist Church startet da opp vårens tradisjonelle evangeliske møter, rettet mot ufrelste. Den lille baptistmenigheten står for tiden uten fast pastor, og Bill Robertson (bildet) som for tiden er vakanse-pastor, ledet møtet da Den Hellige Ånd beveget seg i kraft. Mennesker som deltok i møtet begynte å bekjenne sine synder, og i hvert eneste møte er det mennesker som gir sitt liv til Kristus, og majoriteten av dem er voksne. Overalt i Jena, hvor det bor 2971 mennesker, snakkes det om disse møtene.
Møtene er nå flyttet til skolen hvor raseuroen skjedde. I løpet av den første uken deltok også pastor Jimmy Young, som er pastor for en afrikansk-amerikansk baptistmenighet i Jena, og han ble da spurt om han kunne tenke seg å preke på det første fredags nattmøtet. Etter dette vokste forsamlingen fra 200 til 400 mennesker. Side om side står nå en hvit og en svart baptistpastor og deler på med å lele og preke i disse møtene. Onsdag kveld i den andre uka kunne de døpe 22 mennesker, av disse var 15 voksne. Inne i vekkelsens tredje uke teller forsamlingen 700 mennesker. Møtene er preget av lovsang og tilbedelse og folk vil rett og slett ikke gå igjen når møtene er ferdige. Stadig er det mennesker som løper fram mot alteret og bøyer sine knær, og tar imot Jesus som deres frelser. Menighetene som opplever vekkelsen tilhører Sørstatsbaptistene. La oss be for Jena at mange flere av byens innbyggere vender om og blir frelst. Dette er virkelig gode nyheter! Som med så mange andre vekkelser, er også vekkelsen i Jena svar på bønn, målrettet bønn. Og kan det skje i Jena med sine nesten 3000 innbyggere, så er det også håp for Norges mange små steder.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes at det er så viktig å påpeke at denne enhetens ånd som er blant pastorene i Jena. Jeg har sakset følgende om det som skjer i Jena:
"There is a small cloud in the distance, and it sounds like the abudance of rain in Jena, Louisiana. Revival is here!)

It’s happening already. For about a year, pastors from both black and white churches have been leading the way in an effort to bring racial unity among the Christian community in Jena. This little town has been labeled the most racist town in America. That label was never accurate. But America threw down the gauntlet and our town has picked it up. There’s a chip on our shoulder. We were never the bastion of hatred or oppression that many painted us to be. In fact, since the light has flooded the corners and crevices of our streets, we have united as a community like never before.
Over the past year, we have scheduled many events designed to tear down racial, religious, and historic walls. A harvest is being reaped in Jena today. Midway Baptist Church has been in revival for weeks now; both blacks and whites are attending these meetings." Skrevetav pastor Eddie Thompson.

La oss få oppleve den samme enhet i blant oss.

Herre, forny din menighet og send oss vekkelse! Bøy menigheten og frels verden!

Ha en velsignet dag!

Stener

Anonym sa...

Frid BjornOlav:
Så herligt att läsa det du skrev om väckelsen i en Amerikansk by!
Och det är som du skrev att kan Gud ge väckelse i Amerika,så ska vi tro att Han även vill komma med väckelse både i Norge,och i Sverige!
Vad jag upplevde i Amerika,det var att i allafall i NewYork,människorna var väldigt öppna och trevliga där.Man kunde lätt komma i samspråk med dom.
Och spanska språket det var det många som talade.Låt oss be om att
Herren ska sända som det heter
på Spanska :"Ljuvia de gracias"
=" välsignelsens regn" över våra länder!
Jag skrev ett inlägg till dej i söndags morse,men jag vet inte om du hann med och läsa det.
Det var om den lilla flickan som var med på ditt tåg när du åkte hem.Du skrev att hon satte sig
i famnen på två okända damer,och ville att dom skulle sjunga en sång.Jag blev så gripen när jag läste det,så tårarna kom. Så underbart!! Och just den sången sjöng min lilla Ellen för mig sista morgonen vi var i NewYork.
"Min båt är så liten".
I morse så var jag till bilbesiktningen,och "prisat vare Herren,"bilen gick igenom utan anmärkning.Gud är god!
Ja BjornOlav,ha en bra dag.
Gud välsigne dej. Karin

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Takk for et meget viktig og verdifullt innspill, Stener med viktige tilleggsopplysninger om vekkelsen i Jena.

Det er virkelig noe å legge seg på sinne dette, at vekkelsen i denne amerikanske småbyen er en kombinasjon av bønn, forsoning og enhet.

Og bønneropet ditt samstemmer jeg med!

Bjørn Olav sa...

Karin.

Det er det som er så interessant med denne vekkelsen at det er en småby som opplever den! Det gir håp for grender og byer i Sverige og Norge. Og det er ingen tvil: Det er en gjennomgripende vekkelse vi trenger, av den gode, gamle sorten med syndenød og syndsbekjennelse, omvendelse.

Ja, var det ikke herlig med den lille afrikanske jenta? Og lille Ellen er føyd til bønnelista mi.

Anonym sa...

Bjørn Olav!

Kjenner du noe til det klosteret som noen nonner har bygd på Levanger og om de munkene som skal bygge et bønnekloster til 50 millioner utenfor Levanger. Håkon Fagervik sa litt om dette under bønnekonferansen som var i Tromsø i februar. Dette høres veldig interessant ut! Levanger må være en flott plass å bo med Nordisk Bønnesenter og nå også kloster!

Ha en velsignet dag,du Guds gjerve stridsmann!

Stener