søndag, mars 23, 2008

Graven er tom! Jesus lever!





Alt står eller faller med dette spørsmålet: Stod Jesus opp igjen fra graven eller ikke? Det er de som mener at den kristne tro først og fremst dreier seg om etikk og moral. Men det er feil. Det var ikke Bergprekenen som gjorde at kristendommen oppsto. Helt fra begynnelsen har hele den kristne tros eksistens stått eller falt med overbevisningen om at Jesus var vakt opp fra de døde. De første kristne forkynte ikke bare at Jesu grav var tom på den første påskedagen, skjønt de la vekt på det. De gjorde det imidlertid også klart, både i ord og handling, at Jesus var i live blant dem. Siden har det vært den kristne tro. De kristne er overbevist om at Jesus har stått opp, og at Han er villig og i stand til å bringe nytt innhold inn i livet til den som er rede til å ta imot Ham.

Apostelen Paulus tar opp dette i det første brevet han skriver til den kristne forsamlingen i Korint:

"Hvis det blir forkynt om Kristus at Han er oppreist fra de døde, hvordan kan da noen blant dere si at det ikke er noen oppstandelse fra de døde? Hvis det ikke er noen oppstandelse fra de døde, da er heller ikke Kristus oppstått. Og hvis ikke Kristus er oppstått, da er vår forkynnelse uten innhold, og troen deres er også uten innhold. Ja, og da blir vi regnet som falske vitner om Gud, fordi vi har vitnet om Gud at Han har oppreist Kristus, som han ikke har oppreist - hvis det altså er slik at de døde ikke oppstår. For hvis de døde ikke oppstår, da er ikke Kristus oppstått. Og hvis Kristus ikke er oppstått, da er troen deres til ingen nytte. Dere er fortsatt i deres synder. Da er også de som er sovnet inn i Kristus, gått fortapt. Hvis det bare er i dette livet vi har satt vårt håp til Kristus, da er vi de ynkeligste av alle mennesker. MEN NÅ ER KRISTUS OPPSTÅTT FRA DE DØDE..." (1.Kor 15,12-20a)

Det er sterke ord apostelen bruker. Han sier det rett ut: Uten oppstandelsen har verken forkynnelsen vår, eller troen vår noe innhold. Da er den til ingen nytte. Og er ikke Kristus stått opp fra de døde, er vi de ynkeligste av alle mennesker.

Så det nytter ikke å leve på den kristne tros etikk og moralske prinsipper alene. Det må noe mer til! Og dette mer er det faktum at vi ikke tror på en lære alene, men vi tror på Han som har seiret over døden og som lever og skal leve i all evighet! Jesus! Det er dette som kan skape forvandlede liv, når mennesker møter Den levende Frelseren. En lære kan ikke sette fri eller tilgi synd. Men en levende Jesus kan.

Bildet viser Gravhagen i Jerusalem.

4 kommentarer:

KuleKnut sa...

Yess! Påskemorgen slukker sorgen!

Jeg er ening med deg, men du sier det nytter ikke å leve på den kristne tros etikk og moralske prinsipper alene, jeg vil nesten si, det går ikke ann å leve på den kristne tros etikk og moralske prinsipper i det heletatt! Moralen er fantastisk, og den standaren den setter for livet vil gi deg et fantastisk grunnlag, MEN på grunn av Jesus (som vi faktisk feirer sto oppfra de døde på denne dagen) så kan vi heve standarden opp på et Gudommelig nivå, over etikken og moralen og ha Jesus i sentrum for vår tro og vårt liv, IKKE etikken, IKKE moralen, men TROEN på han som har frelst oss og gitt oss det evige livet! Vi kommer så utrolig mye lenger med det enn å streve i egen kraft er min erfaring i allefall.

Føler behovet for å feire denne dagen med verdens mest kjente bibelvers:

For så høyt har Gud ELSKET verden at han gav sin Sønn, den enborne, for at HVER den som TROR på Han ikke skal gå fortavt men ha evig liv!
Johannes 3.16

det er så digg! :D

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Her er favoritt påskesangen min.

Han er oppstanden! Halleluja!
Lov ham og pris ham! Halleluja!
Jesus vår Frelser, lenkene brøt.
Han har beseiret mørke og død.

Kor:
Lov han og pris ham, vår Frelser og venn,
Han som gir synderen livet igjen!
Halleluja! Vi skyldfrie er.
Halleluja! Vår Jesus er her!

Tre dager dødens fange han var
Før han stod opp og seiren var klar.
Tvers gjennom gravens trengsel han gikk.
Frelse og fred ved Jesus vi fikk.

Engelen ropte: Frykt ikke mer!
Han som du søker, er ikke her.
Se der er stedet hvor han ble lagt.
Han har stått opp - som selv han har sagt.

Gå og fortell at tom er hans grav,
Livet han vant, da livet han gav,
Gav det for oss og kjøpte oss fri.
Frelse og fred han alle vil gi.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

JESUS LEVER HALLELUJA!!!

Frid bjornOlav.
Jag lovar BjornOlav,att jag ska be för denna pastor Zaur.
Igår var jag till kyrkan,och där träffade jag en dam,som jag bara kände bara kände en sådan nöd för.Detär så att hon är gift med en före detta alkoholist,och den här mannen har antagligen fallit tillbaka i de gamla gängorna igen.Hon berättade,att hennes man inte hade varit hemma sedan i julas!Jag bara kände en sådan nöd för henne BjornOlav!Jag sa till henne (hon heter Inger,och mannen heter Ingvar)att hon inte behöver säga något,för jag kände ändå inom mej hur hon hade det!
Skulle du vilja hjälpa mej och be för den här kvinnan, och mannen BjornOlav?Det känns gott om man kan hjälpa någon, få gå med Jesus,och med honom få hjälpa någon medmänniska i nöd,eller hur?

Jag ha suttit och läst gamla psalmer från en psalmbok från 1819.
Här skickar jag med en gammal psalm;

Vad ljus över griften! Han lever, O Fröjd!Fullkomnad är skriften,O salighets höjd!Från himmelen hälsad Han framgår i glans,Och världen är frälsad,och Segern är Hans!Bortvältad är stenen,och inseglet bräckt,Och vakten har flytt,för Hans Andes fläkt,och avgrunden bävar HALLELUJA!

Här var mellan ljuset och mörkret en strid;
Dock segrade ljuset för evig tid!
Ned störtad är döden,och tron står opp bland jordiska öden med himmelskt hopp.I sörjande kvinnor,vem söken i här?Den levande ej bland de döda är!Upp stånden är Jesus HALLELUJA!

Så himlen med jorden försonade sig,så graven är vorden till glädjen en stig.I huvu`n,som böjdens vid korsets fot,Upplyftens,och fröjdens trots världens hot!Kom skingrade hjord, till din Herde igen!HAN LEVER; HAN LEVER,OCH FÖLJER DEJ ÄN,OSYNLIG FRÅN HIMLEN! HALLELUJA!!!
Jag önskar dej BjornOlav och din familj en fin dag
Hälsar Karin