tirsdag, mars 25, 2008

40 dager i bønn for Norge



I morgen starter den landsomfattende bønnekampanjen "40 dager i bønn for Norge". I et brev til alle landets kristne skriver Predikantringen på Hamar, som er inititivtager til bønnesatsningen: "Vi tror Gud ønsker vekkelse i Norge! Motoren i vekkelser er alltid at Guds folk har ropt til Gud om besøkelsestider. Vi tror bønneaksjonen Norge 40 dager kan være et samlende redskap for kristne i Norge fra alle kirkesamfunn.”

Norge 40 dager er en årlig, tverrkirkelig, nasjonal bønneaksjon som ble startet i 2002. Aksjonen er drevet på dugnad av frivillige ildsjeler med ulik kirkebakgrunn. Jeg var selv med i den første komiteen som la grunnlaget for disse nasjonale bønnesatsningene. Bønnekampanjen har hvert år tatt utgangspunkt i et hefte som trykkes og selges til de som ønsker å være med. Slik at både menigheter og enkeltpersoner kan delta i de 40 dagene aksjonen varer. Heftet har vært trykket i 3000 eksemplarer hvert år. Folk fra ulike sammenhenger har bidratt med innspill. Årets bønnebok er ”Forbered deg på vekkelse”, skrevet av en kjær venn, Günter Krallmann. Det er en 40-dagers bønneguide til personlig fornyelse. Det vil også bli laget en enkel bønnemanual som skal brukes sammen med boken under aksjonen. Denne vil bli gjort tilgjengelig for gratis nedlasting på aksjonens nettsider: http://www.norge40dager.no/.”

For kommende år ble Predikantringen i Hamar utfordret til å ta på seg ansvaret for bønneaksjonen Norge 40 dager. Ole Kristian Sameien, forsamlingsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband i Hamar, er leder i styret. I tillegg er representanter fra Frikirken, Hedmarktoppen og Ungdom i Oppdrag med i styret. Samarbeidspartnere for bønnekampanjen er DAWN Norge, NORME og Pinse For Alle. Et crescendo for årets aksjon blir den årlige bønnekonferansen på Ungdom i Oppdrags hovedsenter, Grimerud Gård ved Hamar, 24.-27. april 2008.

Jeg vil gjerne oppmuntre bloggens mange lesere til å være med å be disse 40 dagene. Norge er inne i en meget alvorlig situasjon, ikke minst på grunn av den nye kjønnsnøytrale "ekteskaps"-loven, fosterdrapene, frafall fra Guds ord og den åndelige utarmingen. Mens disse linjene skrives fikk jeg telefon fra en liten pinsemenighet i området her som satser på daglige bønnesamvær i lokalet deres. Det er oppmuntrende. Jeg håper på mange slike initiativ!

4 kommentarer:

Bjørn Olav sa...

Bare for ordens skyld: Bønnekampanjen er i tidsrommet 26.mars til 4.mai.

Anonym sa...

Härligt,med en Bönekampanj!Och i 40 dagar!Jag ska vara med,och be.Och jag ska tala med mina bönevänner här också.Kanske,att även Sverige får komma med på ett hörn.Tack BjornOlav,för den uppbyggliga kommentaren,att du ska ta med Marcos i bönen,och med detta hoppet om att han ska bli frälst!!! Härligt att det gick bra att ta in joh.316.Ja det är så underbara härliga sånger,och Christina Imsen,när hon sjunger,då är det bara så underbart!Själv sitter jag här och lyssnar på Lennart Larsson,och det är bara så underbart det också.I morgon,så ska vi seniorsångarna sjunga på ett servicehus,för äldre,så,du kan väl tänka på oss i bön,BjornOlav.
Ja ha det så bra!
Karin

Anno 2008 Nym sa...

Takk for tipset om bønnekampanjen!

Anonym sa...

La oss stå sammen i bønn disse dagene! La oss få oppleve vekkelse, Herre!

Gunter Krallmann har skrevet en utrolig bra bok. Boken har vært til stor velsignelse for meg siden den ble utgitt i 2004. Boken er oversatt til mange språk, også til svensk.

Jeg oppfordrer bloggens lesere til også å være med på en annen bønnekampanje i mai. "Global Day of Prayer" er 11. mai. Er den godt kjent i Norge? Det vil også være bønn fra 1. mai t.om. 10.mai. Fra 12. mai er det ny bønnekampanje som varer i 90. dager. På web-siden www.dayofprayer.com kan du laste ned flere flotte bønnemanualer.

En annen web-side som jeg også vil anbefale på det varmeste er www.24-7prayer.com. Det er så fantastisk å lese om de som ber 24 timer,7 dager i uka. Denne bønnevegelsen ble startet i 1999. Bønnevekkelsen har tatt av, og har spredd seg til mange land. Mannen som fikk en visjon om bønnevegelsen, Pete Greig,har skrevet utrolig inspirende bok om bønnebevegelsen. Jeg er klarer ikke å legge boka fra meg. Jeg er blitt rystet og lengter etter mer, mer bønn. Tittelen på boken er "Red Moon Rising". Den er oversatt til svensk med samme tittel og kan skaffes fra Gospelmedia. Les boken, du blir helt sikkert utfordret til å leve mer i bønn, og be for land og nasjoner!

Den samme Pete Greig har også vært medforfatter til en ny bok som har den orginale tittelen "Punk Monk". Den omhandler bl.a de monastiske kommunitetene som har blitt etablert i bønnebevegelsen. Jeg gleder meg til å lese boken.

Herre, reis opp din hær av bønnekrigere!
Kall på bønnefolket!

Vær velsignet!

Stener