søndag, november 09, 2008

55.000 kristne blir drept hvert år



I dag har jeg talt på en markering av "Søndag for de forfulgte" i Toten Frikirke på Raufoss. Jeg er så glad for at denne menigheten tar denne søndagen på alvor, og løfter fram situasjonen til tusenvis av kristne verden over.

Professor Thomas Schirrmacher, som er leder for Den evangeliske Allianse i Tyskland, offentliggjorde nylig en undersøkelse som viser at 55.000 kristne drepes hvert eneste år på grunn av sin tro på Jesus Kristus. Deres drapsmenn er muslimer, hinduer, maoister o.a. Gjennom bloggen http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com/ har jeg vist en rekke eksempler på dette.

I min tale understreket jeg at forfølgelse hører med til det normale kristenliv. Den første menighet kjennestegnes av tre ting:

1) Den ble født på et bønnemøte, på Øvresalen i Jerusalem. Den ble døpt i Ånd, og forkynte Ordet med ånd og kraft. 2) Den levde et fellesskapsliv, hvor de som utgjorde menigheten levde sammen og "holdt urokkelig fast ved apostlenes lære og ved samfunnet, ved brødsbrytelsen og ved bønnene." 3) Den ble forfulgt.

Forfølgelsen skyllet over den i bølger. Ingen ble spart. Menn og kvinner måtte utstå slag, fengsel og tortur ene og alene på grunn av troen på Jesus. Den første menighet er en martyrkirke. Nå forutsa Jesus at dette ville høre med det å være en kristen:

"Når verden hater dere, da skal dere vite at den har hatet meg før dere. Var dere av verden, da ville verden elske sitt eget. Men fordi deree ikke er av verden, men jeg har utvalgt dere av verden, derfor hater verden dere. Men kom i hu det ord som jeg sa til dere: En tjener er ikke støøre enn sin herre. HAR DE FORFULGT MEG, SÅ VIL DE OGSÅ FORFØLGE DERE." (Joh 15,18-21)

Det er de som sier at når vi blir kristne så er vi forskånet for lidelser. Det stemmer dårlig med det Jesus sier her, og apostelen Paulus er like klar:

"ALLE som vil leve et gudfryktig liv i Kristus Jesus, SKAL bli forfulgt." (2.Tim 3,12)

Det er altså ikke et spørsmål om man kan bli forfulgt, man vil oppleve forfølgelse om man er en Jesu etterfølger.

Apgj 1,8 er et vers som ofte siteres: "Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være vitner om Meg i Jerusalem, og i hele Judea og Samaria, og helt til jordens ende."

På gresk står det: "mu màrtyres", "mine martyrer". På gresk er ordet for vitne "martyr". Det sier ikke så rent lite. Jesus taler om at de som blir forfulgt er "salige", det vil si "velsignet, lykkelige.."

I talen min advarte jeg mot forkynnelsen av en bortrykkelse før trengselstiden. Jeg tror ikke det finnes nok skriftmessig belegg for å si at menigheten kommer til å rykkes bort før trengselstiden settes inn. Muligens vil det skje mot midten av den, eller helt mot slutten. Her er jeg på linje blant annet med Corrie ten Boom, som forteller om hvordan kinesiske kristne var totalt uforberedt da ildprøven kom over Kina.

Vi begynte gudstjenesen nede i kjelleren i Toten frikirke i dag. Der satt vi trangt, i en ganske mørk kirkesal. Da møtelederen åpnet gudstjenesten var det med ordene om at kommunestyret i Vestre Toten kommune hadde gjort det forbudt for kristne å komme sammen! Senere ble det vist video fra Iran, om de kristnes situasjon der. Mot slutten av gudstjenesten gikk vi opp i kirkesalen, hvor jeg delte Guds ord denne formiddagen. Jeg tror mange - meg selv inklusive - fikk mye å tenke på i dag, og jeg tror det ble noen nye forbedere for den forfulgte kirke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flott at Toten Frikirke har tatt seg tid til å markere "Søndag for de forfulgte". Jeg håper at mange andre forsamlinger også har satt fokus på den forfulgte kirke idag. Jeg har sett på møteannonsene til lokale menigheter for helgen. Ingen har tatt med "Søndag for de forfulgte" i sine annonser.

Stener

Bjørn Olav sa...

Jeg er veldig glad og takknemlig for at det er en så oppegående menighet i vårt nærmiljø. Jeg kan heller ikke se at noen annen menighet i Vestoppland markerte denne dagen i går. Det synes jeg er veldig trist, og det sier en del om hva disse menighetene prioriterer eller ikke prioriterer.