fredag, november 28, 2008

Bønnealarm for Israels skjebne





Min gode venn, den messianske bønnelederen Elijahu Ben-Haim har nettopp sendt ut en sterk anmodning om å be for Israel. Han kaller det en "emergency prayer alert" - en bønnealarm som vil vedvare til det israelske valget er over 10. februar. "La oss be om at Herren tar seg av farene før de utvikler seg fritt. Vi må be både strategisk og taktisk," skriver Ben-Haim. Her følger oppropet til bønn:


Utviklingen i den nye administrasjonen til Obama i USA kan ha en grunnleggende og meget farlig innvirkning på Israel og det kommende valget. Det er tegn som tyder på at den nye nasjonale sikkerhetsrådgiveren (NSA) til Obama vil bli general James Jones, som har vært Condoleezza Rice’s spesielle utsending for de israelsk-palestinske sikkerhetsspørsmålene. Han er ikke betraktet som en venn av Israel. Tvert imot støtter han utplasseringen av en internasjonal styrke i Judea og Samaria til erstatning for det israelske forsvaret (IDF). Han motsetter seg også Israels krav om å beholde en omfattende sikkerhetskontroll over territoriene også etter at en palestinsk stat er etablert, og han er imot at Israel beholder Jordandalen som en sikkerhetssone.


NSA har sitt hovedkvarter i Det hvite hus og har løpende kontakt med presidenten. Av og til har denne stillingen mer innflytelse enn både utenriksministeren og forsvarsministeren. To av Obamas utenrikspolitiske rådgivere har vært Brent Scowcroft og Zbigniew Brzezinski. Ingen av dem har vært venner av Israel, men har oppfordret til kraftigere amerikansk press på Israel for å godta de palestinske/arabiske kravene. Scowcroft var NSA for president Ford, og Brzezinski var NSA for Carter. De forfektet bl.a. Israels tilbaketrekning til våpenstillstandslinjen i 1967 og en deling av Jerusalem. De har nettopp publisert en felles artikkel om dette og oppfordrer Obama til å sette den israelsk-palestinske konflikten først på sin utenrikspolitiske dagsorden.


Mohammed Abbas, den palestinske presidenten, har oppfordret Obama til å prioritere den saudi-arabiske ”fredsplanen”. Denne planen krever ikke bare at Israel skal trekke seg tilbake til 1967-linjene, oppgi Golan og dele Jerusalem, men også at de palestinerne som flyktet fra Israel i 1948/1967 skal få vende tilbake, sammen med sine etterkommere. Dette er en diplomatisk oppskrift på ødeleggelse av Israel. Samtidig forventer hele verden at Saudi-Arabia holder oljeprisen lav og låner penger til den vestlige verden. Dette gir Saudi-Arabia en enorm politisk innflytelse.


Faren er tosidig. Den ene er det åpenbare presset som straks vil komme på Israel om å oppgi vitale sikkerhetstiltak for å behage amerikanerne (og andre), uten å få noen fordel av det. Det vil bare svekke Israel og gjøre det dyrere for henne å overleve. Vi vil også komme på kollisjonskurs med Gud hvis vi går med på å dele hans land.


For se, i de dager og på den tiden, når jeg fører tilbake de bortførte av Juda og Jerusalem, da skal jeg samle alle folkeslagene og føre dem ned til Josjafats dal. Der skal jeg holde dom over dem, for mitt folk og min arv Israels skyld, fordi de spredte dem blant folkeslagene, og fordi de delte opp mitt land (Joel 3:6-7).


Den andre faren er at det kommende israelske valget vil bli utsatt for grov manipulasjon. Partiet Kadima, ledet av utenriksminister Zippi Livni, sier allerede nå at Livni vil være i stand til å samarbeide med Obama, mens Netanjahu bare vil opponere og gjøre forholdet til USA svakere og vanskeligere. Siden de fleste israelere betrakter USAs våpenmakt som en uunnværlig støtte for Israels overlevelse, kan dette dreie valget i Kadimas favør, med katastrofale følger.


Hvis det er slik at Obama velger å presse Israel slik det er nevnt ovenfor, må vi ha en statsminister og en regjering som både kan og vil stå imot presset og si ”NEI!” Selv om det ikke er noen garanti for at Netanjahu vil har mot og utholdenhet til å stå løpet ut, vil han sikkert prøve, mens Livni vil gi etter for presset selv før hun blir utsatt for det. Forhåpentligvis vil Netanjahu få med seg menn som Benny Begin og Moshe Ja’alon i regjeringen, og de vil ikke være villig til å oppgi Israels behov for å gjøre amerikanerne til lags.


Samtidig er den israelske statsminister Olmerts nasjonale sikkerhetsråd i ferd med å komme med en melding som hevder at det er nødvendig at Israel oppgir Golanhøydene for å få ”fred” med Syria. Selv om dette var en virkelig fred, ville det være i strid med Guds advarsel til oss i Joel 3:6-7. I virkeligheten vil ikke Syria oppgi sine forbindelser med Iran, Hisbullah, Hamas og de øvrige terrorgruppene som har sine hovedkvarter i Damaskus. Syria vil innta den samme holdningen som palestinerne har gjort: Israel skal gi, og Syria vil ta, uten å gi noe til gjengjeld.


Glem ikke at denne meldingen vil bli fremlagt for den samme israelske militære etterretning som ikke var forberedt for Den andre Libanonkrigen og også nektet å akseptere de tydelige tegnene på at Egypt og Syria forberedte seg på krig (Jom Kippurkrigen i 1973), fordi deres ’forståelse’ av både Egypt og Syria utelukket muligheten av at de ville gå til krig mot oss. Denne arrogante innstillingen i 1973 kostet Israel dyrt. Den andre Libanonkrigen burde også ha bekreftet for IDF at for å forsvare og beskytte Israel var det nødvendig å holde stillingen slik at det var mulig.


I forbindelse med det forestående valget i Israel, påstår en nylig rapport at havparten av velgere under 35 år ikke vil stemme, fordi de mangler tillit til våre politikere. I det forrige valget var det denne aldersgruppen som brakte Pensjonistpartiet inn i Knesset med et latterlig resultat. Vi må be om at denne gruppen og alle israelske velgere vil forstå den ekstremt farlige situasjonen som Israel befinner seg i og stemme, ikke i protest, men på det partiet som best kan forstå tiden vi lever i og hva Israel bør gjøre. ”Av Jisakars sønner, som kjente og forstod tidene slik at de visste hva Israel måtte gjøre, var det to hundre overhoder. Alle deres brødre stod under deres kommando” (1 Krøn 12:32).


Be om:
At Herren holder Obama og hans team beskjeftiget med økonomi, Iran, Afghanistan og Irak, snarere enn med Israel og palestinerne.
At Herren beskytter Israel fra amerikanske forsøk på å manipulere valget i Israel.
At Netanjahu og Likud skal få en overlegen seier 10. februar.

(C) Norsk oversettelse: Ragnar Hasting

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott at dette kommer ut til et større nett av mennesker som kan være med på å be. Takk.
Jan Roger